Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA), καρκινογόνες διοξίνες βρέθηκαν στο 8% των δειγμάτων τροφίμων και ζωοτροφών προερχόμενα από κράτη της Ευρώπης στο διάστημα 1999 – 2008.
Τα προϊόντα που συγκέντρωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά, όπως καταγράφηκαν από την μελέτη ήταν κατά σειρά το ήπαρ ζώων και ψαριών στην κατηγορία των τροφίμων και τα ιχθυέλαια στην κατηγορία των ζωοτροφών.
Να σημειωθεί ότι στην έρευνα εξετάστηκαν πάνω από 7.000 δείγματα από 21 ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με την EFSA, είναι απαραίτητο να συνεχιστούν οι δοκιμές δειγμάτων, ώστε να μπορεί να γίνει ακριβέστερος προσδιορισμός στα επίπεδα συγκέντρωσης διοξίνης, ενώ ανησυχία για την ασφάλεια των τροφών δηλώνει το γεγονός ότι οι διοξίνες συσσωρεύονται στην τροφική αλυσίδα με προτίμηση τα ζωϊκά λίπη.