ΜΕΝΟΥ
Κορονοϊός: 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Στα 352 το σύνολο

Κορονοϊός: 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Στα 352 το σύνολο

Health Newsroom

Στα 352 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως αποκάλυψε στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 21 νέα κρούσματα. Από τα συνολικά κρούσματα, τα 51 είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, 65 νοσηλεύονται, εκ των οποίων τα 9 είναι διασωληνωμένα σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών. Δέκα άνθρωποι έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο  εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας πρόσθεσε ακόμη ότι τα περισσότερα κρούσματα βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 4.320 τεστ για κοροναϊό. Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Σχετικά με την ενίσχυση του συστήματος Δημόσιας Υγείας, ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε ότι ενισχύεται με πρόσθετα κονδύλια και με ανθρώπινο δυναμικό. Ήδη, το Υπουργείο Υγείας ενισχύθηκε με 15 εκατ. ευρώ για την προμήθεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού και θα ενισχυθεί με επιπλέον 70 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ. Όπως ανέφερε, έχουν ήδη γίνει 950 προσλήψεις και εκτιμάται ότι οι πρόσθετες χρηματοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Στο μεταξύ, ύστερα από εντατική προετοιμασία, μπαίνουν σε λειτουργία πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ διατίθεται επιχειρησιακά στο Ε.Σ.Υ. για τη νοσηλεία περιστατικών από το νέο κορονοϊό, όπως και το νοσοκομείο «Παμμακάριστος» που ήδη λειτούργησε σήμερα. Και μια πτέρυγα του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών COVID-19. Ακόμη, κατόπιν συμφωνίας με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, το ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας Attica στην Ελευσίνα, δεσμεύεται για την αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με τη νέο νόσο. Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων φέρει την ευθύνη της επιστημονικής και λειτουργικής διαχείρισης του κέντρου.

Στην ενημέρωση παραβρέθηκε και ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: