Αν και το κολύμπι είναι από μόνο του μια εξαιρετική άσκηση, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν απολαυστικά θαλάσσια σπορ.
Υπάρχει μια πληθώρα που μπορεί να επιλέξει κανείς όπως η «μπανάνα» και το Snorkeling στο οποίο απαιτείται μόνο κολύμπι λίγο κάτω από την επιφάνεια του νερού με μία μάσκα που λέγεται snorkel. Έχει ένα σωλήνα που επιτρέπει την αναπνοή κάτω από το νερό, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο εξοπλισμό ή εκπαίδευση και είναι απόλυτα ασφαλές.
Όμως υπάρχουν και πιο ριψοκίνδυνα θαλάσσια σπορ όπως το jet skiing, η κατάδυση, το Kitesurfing και το Wakeboard που ουσιαστικά είναι surfing ενώ κρατιέσαι από ένα σχοινί που είναι δεμένο σε ένα γρήγορο σκάφος.
Φυσικά γι’ αυτά τα αθλήματα απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και έτσι πολλοί δεν τα προτιμούν, αλλά τα επιλέγουν τα έφηβα παιδιά τους.
Καλύπτονται τα ατυχήματα που μπορεί να προκύψουν από αυτού του είδους την άθληση, μέσα από συμβόλαια υγείας, ατυχημάτων και προσαρτημάτων αποκατάστασης;
Σε πολλά συμβόλαια διαβάζουμε στις εξαιρέσεις:
• Νόσο δυτών, υποξία και βαροτραύμα ωτός, λόγω κατάδυσης.
• Ατυχήματα που οφείλονται σε αλεξιπτωτισμό, αιωροπτερισμό, ανεμοπτερισμό και πτήση με αερόστατο.
Επίσης ορισμένες εταιρείες εξαιρούν σε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) ή σε Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, λόγω ατυχήματος κάποιες εξετάσεις όπως η Μαγνητική τομογραφία.
Αυτά είναι ενδεικτικά, συνήθως κάθε τι επικίνδυνο εξαιρείται και από τη νοσοκομειακή κάλυψη και από προγράμματα που παρέχουν φυσιοθεραπείες και αποκατάσταση.
Για το λόγο αυτό πριν σας σαγηνεύσουν τα περιπετειώδη σπορ, συμβουλευτείτε τον Ασφαλιστικό σας Διαμεσολαβητή για να είστε σίγουροι πως είστε καλυμμένοι για παν ενδεχόμενο.