ΜΕΝΟΥ
Με εθελοντές ενισχύει τις δομές Υγείας η Κυβέρνηση

Με εθελοντές ενισχύει τις δομές Υγείας η Κυβέρνηση

Health Newsroom

Ανοιχτό κάλεσμα για ενίσχυση των δομών Υγείας σε επαγγελματίες που θα δουλέψουν σε εθελοντική βάση απηύθυνε σήμερα η Κυβέρνηση.

Σε μία κρίσιμη περίοδο για ολόκληρη την κοινωνία με το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας να έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή ο κρατικός μηχανισμός και το αρμόδιο υπουργείο προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ένα ακόμη όπλο που λέγεται εθελοντισμός, προκειμένου το Κράτος να θωρακίσει ακόμη περισσότερο το σύστημα που βρίσκεται ούτως ή άλλως σε κατάσταση συναγερμού.

Στο θέμα αυτό έκανε ειδική αναφορά η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη: «Το εθελοντικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας» τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε πως «μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο Σύστημα Υγείας ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει». Από σήμερα βρίσκεται στον «αέρα» η διαδικτυακή πλατφόρμα εθελοντών του υπουργείου Υγείας στο ethelontes.gov.gr. Σε αυτήν οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη σχετική φόρμα καταγραφής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους παραβάτες που δεν συμμορφώνονται με το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα κατευθύνονται στις δράσεις για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: