ΜΕΝΟΥ
Με προσωπικό των νοσοκομείων στελεχώνουν Εμβολιαστικά Κέντρα για τον κορωνοϊό

Με προσωπικό των νοσοκομείων στελεχώνουν Εμβολιαστικά Κέντρα για τον κορωνοϊό

Health Newsroom

Αναστάτωση έχει προκληθεί από την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να μεταφερθεί προσωπικό από τα δημόσια νοσοκομεία για να στελεχωθούν τα Εμβολιαστικά Κέντρα για τη νόσο COVID19.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ζητάνε από τα νοσοκομεία να ονομαστικοποιήσουν μεγάλο αριθμό υπαλλήλων (νοσηλευτών, επισκεπτών, μαιών κλπ.), προκειμένου να μετακινηθούν και να στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας που καθορίστηκαν κέντρα για τον εμβολιασμό covid-19 των πολιτών.

Όπως λέει, το προσωπικό των νοσοκομείων είναι ελάχιστο και δεν φθάνει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για την περίθαλψη περιστατικών κορωνοϊού. Αντί λοιπόν να ενισχυθεί αυτό το προσωπικό γίνεται «αφαίμαξη». Επιπλέον, για την στελέχωση των Εμβολιαστικών Κέντρων θα πρέπει όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, να προσληφθεί προσωπικό το οποίο θα εκπαιδευτεί.

«Έχουμε πολλές φορές παρέμβει για τις μετακινήσεις προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας προς τα Νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας αντί προσλήψεων, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ασφαλής λειτουργία των Κέντρων Υγείας. Τα Κέντρα Υγείας που καθορίζονται ως εμβολιαστικά κέντρα, πράγματι δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό προσωπικού αλλά το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί με προσλήψεις» σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και συμπληρώνει. «Εν μέσω πανδημίας με διαπιστωμένες τις ελλείψεις προσωπικού των Νοσοκομείων, είναι αδύνατη η διάθεση υπαλλήλων για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Θα διαλυθούν τα Νοσοκομεία».

Η ΠΟΕΔΗΝ, ζητά από το Υπουργείο Υγείας να πάρει πίσω την απόφαση μετακίνησης προσωπικού των νοσοκομείων και να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού στα Κέντρα Υγείας για να ανταποκριθούν άμεσα στις ανάγκες εμβολιασμού των πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: