ΜΕΝΟΥ

Με σημαντικές επενδύσεις από τoν Όμιλο Affidea, ο τομέας της υγείας έρχεται ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος!

Οι επενδύσεις από τον μεγαλύτερο πανευρωπαϊκά Όμιλο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Αffidea είναι μείζονος σημασίας για τον χώρο της Υγείας, καθώς πιστοποιεί το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού Ομίλου για την Ελλάδα. Η Αffidea είναι ο κορυφαίος Όμιλος διαγνωστικών κέντρων στην Ευρώπη με παρουσία σε 15 χώρες και με αυτές τις επενδύσεις διαθέτει περισσότερα από 330 κέντρα, ενώ συνεργάζεται με πάνω από 11.000 επαγγελματίες που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιοτικής στάθμης σε πάνω από 12 εκατομμύρια εξεταζόμενους κάθε χρόνο.

Τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα με συνεχή επέκταση δικτύου, σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων και κυρίως εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό. Πρωτοπορώντας στην τεχνολογική υποδομή, προμηθεύεται την τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας, εγκαθιστώντας υπερσύγχρονο εξοπλισμό στα διαγνωστικά κέντρα του ανά την Ελλάδα, εξυπηρετώντας τις ανάγκες τόσο των ασφαλιστικών εταιρειών όσο και των ιδιωτών, δίνοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης και διάγνωσης που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα και διαδικασίες ασφάλειας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, Θεόδωρος Καρούτζος, η επέκταση του δικτύου αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας για την καθιέρωση του Ομίλου Affidea στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. «Προσερχόμαστε στις επενδύσεις αυτές με την δέσμευση να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών μας. Η επέκταση του δικτύου σε περισσότερες γεωγραφικές περιφέρειες στην Ελλάδα, με στόχο την εύκολη πρόσβαση στην έγκυρη και ασφαλή διάγνωση, αποτελεί μέρος του στρατηγικού μας σχεδιασμού, καθώς διευρύνει το πεδίο δράσης μας και αλλάζει τη δυναμική μας, επιτρέποντάς μας να εξυπηρετήσουμε όλο και περισσότερους Έλληνες πολίτες. Ο Όμιλος Affidea λειτουργεί με γνώμονα την αξιοπιστία και τον σεβασμό στους ανθρώπους, στοιχεία που τον έχουν καταστήσει κέντρο αναφοράς σε όλη τη χώρα αλλά και σε όλες τις αγορές της Ευρώπης όπου δραστηριοποιούμαστε».

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η περαιτέρω επέκταση του δικτύου της Affidea στην Αττική και όχι μόνο, με στόχο την καλύτερη πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας. Πρόσφατα, μάλιστα, άνοιξε τις πύλες του ένα νέο κέντρο Affidea στην Αγία Παρασκευή (Λεωφ. Μεσογείων 449), το οποίο παρέχει ολοκληρωμένες και πρωτοποριακές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με στόχο να διατηρήσει την Affidea ως τον πλέον αξιόπιστο σύμμαχο στο πλευρό των εξεταζόμενων. Το κέντρο είναι πιστοποιημένο κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001, ενώ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και όλους τους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς και με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Affidea Αγ. Παρασκευής έχει εγκατασταθεί ο τελευταίας τεχνολογίας μαγνητικός τομογράφος SIGNA™ Voyager AIR™ Edition που προσφέρει εξετάσεις υψηλής ευκρίνειας στο μισό χρόνο ή ακόμα ταχύτερα σε σχέση με τον χρόνο που θα απαιτούσε η εξέταση με ένα συμβατικής τεχνολογίας σύστημα μαγνητικής τομογραφίας, αλλά και εξαιρετική άνεση με πηνίο 60% ελαφρύτερο από τα παραδοσιακά. Επιπλέον, το τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακό πανοραμικό σύστημα CS 8200 3D Dental scan–CBCT, που έχει τεθεί σε λειτουργία για την διενέργεια πανοραμικής δοντιών 3D απεικόνισης, ειδικής για εμφυτεύματα και κεφαλομετρικής ακτινογραφίας, διασφαλίζει άριστης ποιότητας ψηφιακή απεικόνιση, μείωση χρόνου εξέτασης, ευκολία στην τοποθέτηση του εξεταζόμενου και εξαιρετικά χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν την λειτουργία τους και άλλα κέντρα Affidea στην Αττική, όπως στην περιοχή του Λαυρίου, αλλά και σε περιοχές όπου είναι έντονη η ανάγκη για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Οι εξελίξεις και οι επενδύσεις αυτές ενισχύουν την ηγετική προοπτική του Ομίλου Affidea καθώς η στρατηγική του Ομίλου για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνει την επέκταση του δικτύου σε περισσότερες γεωγραφικές περιφέρειες και την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Θεόδωρο Καρούτζο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, η Affidea κάνει πράξη τη δέσμευσή της να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και να προετοιμάζεται για τα νέα δεδομένα, επενδύοντας διαρκώς σε νέες τεχνολογίες αιχμής και στην επιστημονική πρωτοπορία. «Χρησιμοποιώντας τον πλέον σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και εφαρμόζοντας απαιτητικά πρωτόκολλα στις διαγνωστικές εξετάσεις, όπως η αξονική και μαγνητική τομογραφία, έχουμε καταφέρει η Affidea να καταστεί “σύμμαχος” υγείας για τους πολίτες. Επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες αιχμής και δημιουργούμε το όραμα για να ζήσουμε καλύτερα», σημειώνει.

Myaffidea, ψηφιακές υπηρεσίες υγείας από τα διαγνωστικά κέντρα Affidea

Ο Όμιλος Affidea επεκτείνει την διαθεσιμότητα των υπηρεσιών του, με χρήση προηγμένων υποδομών πληροφορικής, για την εξασφάλιση της βέλτιστης φροντίδας των εξεταζόμενων, μέσω της σύγχρονης ψηφιακής πλατφόρμας eHealth, myaffidea, με στόχο να διευκολύνει τους εξεταζόμενους να έχουν πρόσβαση στα ιατρικά τους δεδομένα και κατ’ επέκταση να τους προσφέρει ενεργό ρόλο στην διαχείριση της υγείας τους.

Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τις πληροφορίες που αφορούν στην υγεία τους αλλά και να τις μοιράζονται με τους γιατρούς της επιλογής τους. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στον θεράποντα γιατρό να συγκρίνει παλαιότερες εξετάσεις ή δεδομένα με νεότερα σε πραγματικό χρόνο, γεγονός σημαντικό για την ορθότερη διαχείριση και αντιμετώπιση θεμάτων υγείας των εξεταζόμενων.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή myaffidea συγκεντρώνει απεικονιστικές και εργαστηριακές εξετάσεις, όχι μόνο για παρουσίαση αλλά και για ανάκτηση ή άλλη χρήση, από οποιαδήποτε τοποθεσία. Η ψηφιακή πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό των εξεταζόμενων είναι διαθέσιμη δωρεάν, 24 ώρες το 24ωρο, ώστε οι χρήστες να μπορούν να διαχειριστούν όπως επιθυμούν τις πληροφορίες που σχετίζονται με την υγεία τους, με σεβασμό στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, μειώνοντας δραστικά την γραφειοκρατία, τις περιττές επισκέψεις και τα ογκώδη έντυπα ιατρικά αρχεία.

Στόχος του Ομίλου Affidea είναι η μετάβαση στο μοντέλο «έξυπνου» Διαγνωστικού Κέντρου με digital & paperless διαδικασίες, μεγιστοποιώντας το επίπεδο εξυπηρέτησης και περιορίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: