ΜΕΝΟΥ
Με συνταξιούχους και εθελοντές γιατρούς επανδρώνεται το ΕΣΥ... Και προσλήψεις επικουρικών για ένα χρόνο

Με συνταξιούχους και εθελοντές γιατρούς επανδρώνεται το ΕΣΥ… Και προσλήψεις επικουρικών για ένα χρόνο

Health Newsroom

Τροπολογία εμβόλιμη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης κατέθεσε προχθές το βράδυ το υπουργείο Υγείας, ώστε να έχει το «πράσινο φως» για προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας προκειμένου να στηριχθεί εν μέσω πανδημίας.

Η πίεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα το σύστημα υγείας με το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο ενώ, οι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτόν για να αντέξουν.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατετέθηκε προβλέπονται προσλήψεις επικουρικού ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, απασχόληση συνταξιούχων γιατρών στο ΕΣΥ, υγειονομική κάλυψη ανασφαλίστων καθώς και την κάλυψη έκτακτων αναγκών σε εξοπλισμό νοσηλείας και παροχή υπηρεσιών που αφορούν στην πανδημία.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν προσλήψεις επικουρικού ιατρονοσηλευτικού προσωπικού μέχρι της 31η Δεκεμβρίου 2020 και για ένα χρόνο στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και στις Μονάδες ΠΦΥ.

Ενώ, δίνεται η δυνατότητα σε συνταξιούχους γιατρούς του δημοσίου να αναλάβουν και πάλι υπηρεσία στο ΕΣΥ μέχρι 30/6/2021 για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες. Όμως, η καταβολή της αποζημίωσης τους θα συνεπάγεται την καταβολή των ακαθάριστων συντάξεων κύριων και επικουρικών, μειωμένων κατά 30%. Από αυτό εξαιρούνται οι γιατροί με εξειδίκευση στην εντατικολογία.

Επιπροσθέτως, προβλέπεται ότι ΙΦΕΤ και ΕΚΑΠΥ μπορούν ως εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου Υγείας να κάνουν δημόσιους διαγωνισμούς για την αγορά ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού που αφορά στην πανδημία.

Επιπλέον, εφόσον θα εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας θα έχει τη δυνατότητα για 4 ακόμα μήνες μετά τη λήξη της τωρινής ισχύς που είναι η 28η Φεβρουαρίου 2021, να συνάπτει συνεργασία με ιδιώτες υγειονομικούς, δηλαδή μέχρι της 30η Ιουνίου 2021. Η σύμβαση θα είναι ατομική και θα μπορεί να παρατείνεται για 6 μήνες και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2021. Σε αυτή θα αναφέρονται αναλυτικά οι όροι αποζημίωσης του ιδιώτη γιατρού.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα μέχρι τέλη Φεβρουαρίου 2021, σε ασθενείς που είναι ανασφάλιστοι ή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες να περιθάλπονται δωρεάν, ακόμα και όταν μετακινούνται σε ιδιωτικές δομές. Τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα καλύπτονται από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του υπουργείου Υγείας η οποία κατανέμεται στον ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι τα οικονομικά «ανοίγματα» που θα προκληθούν από όλες αυτές τις νέες διατάξεις θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Ποια είναι η Ανθή Αγγελοπούλου

Η Ανθή Αγγελοπούλου είναι δημοσιογράφος στον τομέα Υγείας με σπουδές στα παραϊατρικά επαγγέλματα και συγκεκριμένα στον φαρμακευτικό κλάδο και μετεκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες και την επικοινωνία.

Στη δημοσιογραφία ξεκίνησε την καριέρα της στις αρχές του ’90 με τα περιοδικά “PC Master” & “Ο Κόσμος του Internet” ενώ, άνοιξε και τη δική της εταιρία στο Internet (www.webpro-fashion.gr & www.webpro-automoto.gr) και στη συνέχεια τη www.hit360.gr για τον ελληνικό τουρισμό σε 5 γλώσσες.

Συνεργάστηκε με πλήθος περιοδικών και εφημερίδων όπως « Class Celebrities» & «Alter Ego», «ΜΕΤΡΟ» «ΕΙΝΑΙ», «Γέννηση & Βάπτιση», «Μόδα – Γάμος», «ALTER VITA» «Crash», «In Vitro», «ALIVE», «Παρουσία» «FREE MONEY», «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», «Φαρμακευτικός Κόσμος» καθώς και τα ηλεκτρονικά www.fe-mail.gr, www.iatrikostypos.com, www.iatrikesexelixeis.gr, www.Healthy-blog.gr, www.sofokleousin.gr κ.α.

Εργάστηκε πολλά χρόνια στον όμιλο ΑΝΤ1 στις εκδόσεις ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (Forma, Παιδί και Νέοι Γονείς, Greek Shipping Vision”, το “Χίλιες και Μια Γεύσεις”, Exodos, Penthouse & Diva, Out of Limits) και στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 στις εκπομπές «Καλομελέτα & Έρχεται», «Καλημέρα Ελλάδα» & «9 με 11».

Συνεργάστηκε με την εκπομπή του ALPHA «ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ» ενώ, είχε τη δική της ιατρική εκπομπή τηλεοπτικό σταθμό SBC «ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ».

Εργάστηκε στην Κύπρο και στα περιοδικά MNJ & του Ιατρικού Συλλόγου Κύπρου καθώς και στο www.mednewscy.com. Συνεργάστηκε στην Κωνσταντινούπολη με το http://radio.ihotispolis.com/ Radio Ηχώ της Πόλης – με δική της ραδιοφωνική εκπομπή τίτλο “ΠΑΝΤΑ ΓΕΛΑΣΤΟΙ” και την εφημερίδα ΗΧΩ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα. Σήμερα γράφει στην εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και στο www.naftemporiki.gr και στο HEALTH DAILY της Boussias Communications.

Και επειδή η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά, βοηθά σε Συλλόγους Ασθενών, δημιουργεί δανειστικές βιβλιοθήκες σε περιοχές που την έχουν ανάγκη. Μέχρι και το έτος 1983 ήταν αθλήτρια στίβου και κολύμβησης. Όμως σήμερα ασχολείται με το υποβρύχιο ψάρεμα, την πεζοπορία, τη συγγραφή και τη διακόσμηση ενώ, λατρεύει τα ταξίδια, τη λογοτεχνία και το θέατρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: