ΜΕΝΟΥ
Μητσοτάκης από την ΔΕΘ: Κίνητρα στη φαρμακοβιομηχανία για επενδύσεις και πρόσληψη γιατρών

Μητσοτάκης από την ΔΕΘ: Κίνητρα στη φαρμακοβιομηχανία για επενδύσεις και πρόσληψη γιατρών

Health Newsroom

Εδώ και καιρό οι φαρμακοβιομηχανίες φώναζαν, ότι αν δεν υπήρχε το δυσβάστακτο clawback  θα μπορούσαν να κάνουν σημαντικές επενδύσεις στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε τη λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ότι το clawback (σ.σ.: η επιστροφή χρημάτων από τη φαρμακοβιομηχανία προς το Δημόσιο για τις υπερβάσεις της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης) θα μειωθεί για όλες εκείνες τις φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες θα επενδύσουν μέσα στο 2019 στη χώρα μας τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ως παράδειγμα την κίνηση της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer η οποία πρόκειται να δημιουργήσει σύντομα στη Θεσσαλονίκη ένα από τα έξι κέντρα της υψηλής τεχνολογίας- τεχνητής νοημοσύνης για την μελέτη μεγάλων δεδομένων, που θα δώσει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν 200 θέσεις εργασίας  ηλεκτρολόγων μηχανικών και ηλεκτρολόγων υπολογιστών.

Παράλληλα δήλωσε ότι το Υπουργείο Υγείας ήδη μελετά τις προτάσεις 17 φαρμακοβιομηχανιών για νέες επενδύσεις ύψους 460 εκ ευρώ την επόμενη τριετία.

Εξάλλου ανακοίνωσε την  πρόσληψη 2.000 γενικών γιατρών στο ΕΣΥ, από τους οποίους οι 800 θα αναλάβουν άμεσα υπηρεσία στις μονάδες Υγείας όλης της χώρας.   
 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: