ΜΕΝΟΥ
Μ. Θεοδωρίδου: Καθοριστική η χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου

Μ. Θεοδωρίδου: Καθοριστική η χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου

Health Newsroom

Είναι μεγάλο λάθος να επαναπαύεται κανείς επειδή έκανε την 1η δόση του εμβολίου. Η πρώτη δόση δεν εξασφαλίζει ανοσία, ακόμα και μετά τη δεύτερη δόση χρειάζεται να περάσουν κάποιες ημέρες για να δημιουργηθεί ανοσία στον οργανισμό, επεσήμανε στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου συμπληρώνοντας ότι το εμβόλιο χορηγείται σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση του εμβολιασμού εξασφαλίζει αντισώματα στο 52% των περιπτώσεων και είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί στο χρονικό διάστημα 21 ημερών για να γίνει η δεύτερη δόση.

Αφού γίνει και η χορήγηση της δεύτερης δόσης, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου φτάνει πάνω από 95%, όπως είπε συμπληρώνοντας, ότι η χορήγηση της δεύτερης δόσης είναι καθοριστική για την επιτυχία του εμβολιασμού και την ανοσία του ατόμου.

Αναφερόμενη στη μετάλλαξη επεσήμανε ότι αυτή της Νοτίου Αφρικής δεν φαίνεται να απειλεί τη χώρα μας.

Όπως είπε, οι μεταλλάξεις αποτελούν το όπλο που έχουν οι ιοί για να ξεφεύγουν από την ανθρώπινη πίεση αλλά δεν διακυβεύεται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων με αυτές τις μεταλλάξεις ή πιθανότατα και από άλλες. Ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και ότι έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο παρακολούθησης αυτών των γονιδιακών μεταβολών.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: