ΜΕΝΟΥ

Νέο πιο έξυπνο, εύχρηστο και αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης του διαβήτη!

  •  Το Dexcom ONE+ αποζημιώνεται πλέον από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
  •  Διασφαλίζεται η πρόσβαση περισσότερων ανθρώπων σε ένα ακριβές1, εύχρηστο†2 σύστημα συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο1.
  •  Τα άτομα με διαβήτη Τύπου 1 και Τύπου 2 έχουν στη διάθεσή τους έναν ευκολότερο‖ τρόπο να διαχειρίζονται την πάθησή τους και να παρακολουθούν τις ενδείξεις της γλυκόζης τους, χωρίς επώδυνα τρυπήματα των δακτύλων*.
  • Το Dexcom ONE+ χρησιμοποιεί τον καλύτερο στην κατηγορία του αισθητήρα μέγιστης ακρίβειας της Dexcom^ και αξιοποιεί σχόλια χρηστών και  ιατρών.
  •   Πολλές μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα με διαβήτη Τύπου 15-9 και Τύπου 2 (IIT) 10-12 που χρησιμοποιούν  συστήματα παρακολούθησης γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο (CGM), όπως αυτό της Dexcom, παρουσιάζουν μικρότερα ποσοστά νοσηλείας, γεγονός που οδηγεί σε εξοικονόμηση δαπανών για τις υπηρεσίες υγείας.

Η DexCom, Inc. (Nasdaq: DXCM), παγκόσμιος ηγέτης στη συνεχή παρακολούθηση της γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο (CGM) για άτομα με διαβήτη, μαζί με την Hemoglobe ανακοίνωσαν σήμερα την κυκλοφορία του Dexcom ONE+ στην Ελλάδα, του πιο πρόσφατου συστήματος συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM) της Dexcom. Η ανακοίνωση αυτή συνοδεύεται από πρόσθετα συναρπαστικά νέα για τα άτομα με διαβήτη, καθώς το Dexcom ONE+ αποζημιώνεται πλέον από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Το Dexcom ONE+ χρησιμοποιεί τον καλύτερο στην κατηγορία του αισθητήρα μέγιστης ακρίβειας^ της Dexcom, Για την κατασκευή του Dexcom ONE+, η Dexcom έλαβε επίσης υπόψη σχόλια τελικών χρηστών αλλά και επαγγελματιών υγείας εξασφαλίζοντας ένα εύχρηστο σύστημα CGM και μια εξαιρετικά αποτελεσματική εμπειρία συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης για τα άτομα που διαχειρίζονται τον διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2 με χρήση ινσουλίνης. Επιπλέον, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση αισθητήρων Dexcom μπορεί να εξασφαλίσει εξοικονόμηση δαπανών στις υπηρεσίες υγείας που παρέχουν θεραπείες σε άτομα με διαβήτη τύπου 1.5-9  Επίσης, μελέτες έχουν δείξει το οικονομικό όφελος της χρήσης αισθητήρων συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο (real-time CGM), όπως αυτών της Dexcom, για τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2 με εντατική ινσουλινοθεραπεία (IIT)10-12.

«Μέσω μιας διαδικασίας συνεχούς καινοτομίας και ανάπτυξης προϊόντων εξασφαλίζουμε την πρόσβαση στην καλύτερη και ακριβέστερη έκδοση της τεχνολογίας μας για ακόμη περισσότερους ανθρώπους και συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε τη δέσμευσή μας στο όραμά μας να διευρύνουμε σημαντικά την πρόσβαση στα συστήματα συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης για τα άτομα με όλους τους τύπους διαβήτη», δήλωσε ο Alex Moussa, Senior Vice President και General Manager της Dexcom EMEA & LATAM. «Επίσης αποστολή μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας πιο υγιούς κοινωνίας και να μειώσουμε την επιβάρυνση των υπηρεσιών φροντίδας για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο. Η δέσμευσή μας επιβεβαιώνεται από πολυάριθμες μελέτες που καταδεικνύουν τα οφέλη από τη χρήση συστημάτων CGM όσον αφορά την εξοικονόμηση δαπανών, παρέχοντας απτές αποδείξεις για τον θετικό αντίκτυπό τους στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης».

Η χρήση του συστήματος CGM της Dexcom έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο αποτελεσματική στη μείωση της HbA1c σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους μέτρησης της γλυκόζης αίματος3-4 (τρύπημα των δακτύλων). Λόγω αυτών των σταθερών και αποδεδειγμένων βελτιώσεων στην υγεία των ασθενών, η χρήση του συστήματος CGM της Dexcom προβλέπεται να είναι πολύ αποδοτική, σε επίπεδο κόστους, σε σχέση με τις μεθόδους που βασίζονται στο τρύπημα των δακτύλων. Επομένως, και κάτι άκρως σημαντικό για τους παρόχους και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, η χρήση του Dexcom ONE+ έχει τη δυνατότητα να μειώσει το κόστος της θεραπείας των ασθενών που διαχειρίζονται τον διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2 με εντατική ινσουλινοθεραπεία (IIT).5-12

Τα άτομα που διαχειρίζονται τον διαβήτη τρυπώντας τα δάχτυλά τους και κάνοντας συχνές ενέσεις ινσουλίνης μπορεί να νιώσουν ότι η νόσος επιβαρύνει σημαντικά τη ζωή τους. Το Dexcom ONE+ δημιουργήθηκε για να μειώσει αυτή την επιβάρυνση. Είναι εύκολο στη χρήση -ακόμα και για αυτούς που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιήσει κάποιο σύστημα CGM- και χάρη στον σχεδιασμό του ο χρήστης μπορεί να το φοράει συνεχώς.

Όπως όλα τα συστήματα CGM της Dexcom, το Dexcom ONE+ δίνει μια σαφή εικόνα των επιπέδων γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο, χωρίς επώδυνα τρυπήματα των δαχτύλων*, εξασφαλίζοντας με ευκολία διαρκή αποτελέσματα§, 3, ‡‡5 ,6. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι το Dexcom ONE+ επιτρέπει στον χρήστη να μοιράζεται με ευκολία τις ενδείξεις της γλυκόζης του με έως και δέκα άτομα, καθησυχάζοντας τους οικείους του ††14-15.

Η Hemoglobe, μια ελληνική εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας και λύσεων υγείας, που ειδικεύεται στη διαχείριση του διαβήτη, είναι ο επίσημος διανομέας του Dexcom ONE+ στην Ελλάδα. «Το Dexcom ONE+, ο πιο πρόσφατος αισθητήρας της Dexcom, κυκλοφορεί στην αγορά της Ελλάδας και έχει δημιουργηθεί για άτομα με όλους τους τύπους διαβήτη και έχει σχεδιαστεί με βάση τα σχόλια τελικών χρηστών και επαγγελματιών υγείας. Σε σύγκριση με τη μέθοδο που περιλαμβάνει τρύπημα των δακτύλων, ένας αισθητήρας CGM παρέχει μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά το πώς οι καθημερινές επιλογές επηρεάζουν τα επίπεδα γλυκόζης, και τα δεδομένα αυτά έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε διά βίου αλλαγές στη συμπεριφορά που αφορά τη διαχείριση του διαβήτη. Οι αισθητήρες της Dexcom είναι γνωστοί για την εύκολη χρήση, την ακρίβεια και την αξιοπιστία τους και με την κυκλοφορία του Dexcom ONE+ στην Ελλάδα ελπίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα ισχυρά εργαλεία διαχείρισης του διαβήτη», αναφέρει η Αναστασία Ντέντε, Γενική Διευθύντρια της Hemoglobe.

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Dexcom ONE+ να ξεχωρίζει από άλλα συστήματα CGM είναι, μεταξύ άλλων, οι πολλές δυνατότητες εξατομικευμένης χρήσης και η ιδιαίτερη ευελιξία. Τα συστήματα CGM της Dexcom εξασφαλίζουν μέγιστη διακριτικότητα, με τρεις δυνατές θέσεις εφαρμογής‡ 1,13 , ενώ είναι τα μοναδικά συστήματα CGM που παρέχουν επιλογή «καθυστέρηση πρώτης υψηλής τιμής»,1§§ ένα προσαρμόσιμο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στον χρήστη να ορίσει ένα χρονικό διάστημα πριν από το οποίο ο αισθητήρας δεν θα στέλνει ειδοποίηση «υψηλής» τιμής γλυκόζης, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την κόπωση που προκαλούν οι συχνές ειδοποιήσεις. Επιπλέον, δεδομένου ότι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εντάσσεται απρόσκοπτα στην καθημερινότητα του χρήστη, το Dexcom ONE+ είναι αδιάβροχο και παρουσιάζει τη μεγαλύτερη βαθμολογία αδιαβροχοποίησης σε σχέση με συστήματα CGM άλλων εταιρειών¶¶, επιτρέποντας στους χρήστες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το προϊόν όταν κάνουν ντους ή όταν γυμνάζονται. Κάτι επιπλέον σημαντικό είναι πως το Dexcom ONE+ επιτρέπει στον χρήστη να μοιράζεται με ευκολία τις ενδείξεις της γλυκόζης του με έως και δέκα άτομα, καθησυχάζοντας τους οικείους του ††.

Ο ΕΟΠΥΥ, ενέκρινε την αποζημίωση του ιατροτεχνολογικού προϊόντος με την εμπορική ονομασία Dexcom One +  (ΦΕΚ 3670/Β/26-06-2024), για όλα τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 από την ηλικία των δύο ετών και άνω, τις έγκυες γυναίκες, καθώς και τους ασθενείς με ΣΔ2 με παγκρεατεκτομή.

Το προϊόν αποζημιώνεται επίσης μέσω άλλων φορέων κύριας ασφάλισης ακολουθώντας τις διαδικασίες του εκάστοτε φορέα.

Το προϊόν πλέον συνταγογραφείται στον ΕΟΠΥΥ με τον κάτωθι κωδικό συνταγογράφισης:

43839

Οι ενδιαφερόμενοι για πρόσβαση στην αποζημίωση θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ιατρό τους.

Το Dexcom ONE+ είναι κατάλληλο για όσους πάσχουν από διαβήτη και κάνουν χρήση ινσουλίνης. Όσοι δεν δικαιούνται το προϊόν μέσω αποζημίωσης, μπορούν να αγοράσουν το Dexcom ONE+ μέσω του διαδικτυακού καταστήματος της Dexcom.

Σχετικά με την DexCom, Inc.

Η Dexcom, Inc. δίνει  στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ελέγχουν την υγεία τους σε πραγματικό χρόνο μέσω καινοτόμων συστημάτων συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης (CGM). Με έδρα το Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια και με δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη, η Dexcom αναδείχθηκε ηγέτης στην τεχνολογία της φροντίδας του διαβήτη. Ακούγοντας τις ανάγκες των χρηστών, των φροντιστών και των παρόχων, η Dexcom απλοποιεί και βελτιώνει τη διαχείριση του διαβήτη ανά τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συστήματα CGM της Dexcom, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.dexcom.com.

Σχετικά με την Hemoglobe

Η Dexcom προωθεί το Dexcom ONE+ στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Hemoglobe, μια καινοτόμο ελληνική εταιρία ιατροτεχνολογικών προϊόντων και λύσεων υγείας, με εξειδίκευση σε εγχυόμενες θεραπείες κατ’ οίκον. Η Hemoglobe διαθέτει εμπειρία άνω των 15 ετών στη διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και στην υποστήριξη ασθενών.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: