ΜΕΝΟΥ
Ο καθηγητής Ορθοπεδικής Ιωάννης Βλάμης περιγράφει τα πλεονεκτήματα της ολικής αρθροπλαστικής ισχίου!

Ο καθηγητής Ορθοπεδικής Ιωάννης Βλάμης περιγράφει τα πλεονεκτήματα της ολικής αρθροπλαστικής ισχίου!

Health Newsroom

Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται η κοτυλοπλαστική μέθοδος

Η Ολική Αρθροπλαστική του ισχίου είναι μια σύγχρονη μέθοδος για την αποκατάσταση της φθοράς του ισχίου, ελάχιστα επεμβατική, που δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να ανακουφισθεί από τους πόνους και να επιστρέψει γρήγορα στις δραστηριότητες του. Τα σύγχρονα εμφυτεύματα που τοποθετούνται έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής -οπότε σε αρκετές περιπτώσεις δεν χρειάζεται να επαναληφθεί- ενώ οι ασθενείς μπορούν να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο το πολύ σε 24 ώρες από την επέμβαση. Η σύντομη παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο συμβάλλει στην αποφυγή των νοσοκομειακών λοιμώξεων, καθώς και στη μείωση του συνολικού κόστους της επέμβασης, που είναι βασικός επιβαρυντικός παράγοντας για τους δημόσιους και ιδιωτικούς ασφαλιστικούς φορείς.

Ο ορθοπεδικός χειρουργός Ιωάννης Βλάμης, επίκουρος καθηγητής στη Γ΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του ΚΑΤ, σε συνέντευξη του στην κάμερα του NEXTDEAL επισημαίνει τη χρησιμότητα των ασφαλιστικών εταιρειών στην κάλυψη τέτοιων επεμβάσεων και μας περιγράφει:

  • Ποιοι είναι οι παράγοντες που προκαλούν τα προβλήματα στο ισχίο;
  • Ποια είναι τα συμπτώματα που θα μας οδηγήσουν έγκαιρα στο γιατρό;
  • Ποιες διαγνωστικές εξετάσεις πρέπει να κάνει ο ασθενής;
  • Σε ποιες περιπτώσεις αρκεί μόνον η συντηρητική θεραπεία με φάρμακα ή φυσικοθεραπεία;
  • Πότε είναι αναγκαία η χειρουργική επέμβαση;
  • Ποιες χειρουργικές μέθοδοι ενδείκνυνται;
  • Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει κοτυλοπλαστική, μια πρωτοποριακή επεμβατική μέθοδος που πραγματοποίησε πρώτος ο μεγάλος καθηγητής της Ορθοπεδικής Κων/νος Στάμου και έμεινε έκτοτε γνωστή ως κοτυλοπλαστική μέθοδος Στάμου;

Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται για πόνους στο ισχίο τους και συνήθως αποφεύγουν την επέμβαση είτε από φόβο είτε από άγνοια ότι πλέον οι σύγχρονες επεμβατικές μέθοδοι είναι πιο ασφαλείς. Το αποτέλεσμα είναι να «λιμνάζουν» στο σπίτι και να οδηγούνται σε κινητική αναπηρία. Είναι σημαντικό, λοιπόν, οι ασφαλιστές να κοινοποιήσουν το ρεπορτάζ αυτό και να τονίσουν στους ασφαλισμένους ότι σε τέτοια προβλήματα υπάρχει πλέον αποτελεσματική και ασφαλής λύση!

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: