ΜΕΝΟΥ
Ο FDA χαρακτηρίζει «πρωτοποριακή θεραπεία» φάρμακο της Abbvie για την Ηπατίτιδα C!

Ο FDA χαρακτηρίζει «πρωτοποριακή θεραπεία» φάρμακο της Abbvie για την Ηπατίτιδα C!

Health Newsroom

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε το χαρακτηρισμό «Πρωτοποριακή Θεραπεία» στην υπό έρευνα παν-γονοτυπική θεραπεία με glecaprevir (ABT-493)/pibrentasvir (ABT-530) (G/P).

 

Η απόφαση αυτή υποστηρίζεται από θετικά αποτελέσματα της κλινικής μελέτης φάσης 2 MAGELLAN-1 της AbbVie για ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα C, γονότυπου 1, οι οποίοι έχουν αποτύχει σε προηγούμενη θεραπεία με αντι-ιικά φάρμακα αμέσου δράσεως (DAA), που περιλάμβανε αναστολέα NS5A και/ή αναστολέα πρωτεάσης. Σύμφωνα με τον FDA, η απόδοση του χαρακτηρισμού της Πρωτοποριακής Θεραπείας αποσκοπεί στην επίσπευση της ανάπτυξης και της αξιολόγησης θεραπειών, οι οποίες αφορούν σοβαρές ή απειλητικές για τη ζωή παθήσεις.

«Αποτελεί δέσμευση για όλους εμάς στην AbbVie να συμβάλλουμε στην προαγωγή της κλινικής φροντίδας της νόσου και στην αντιμετώπιση των ακάλυπτων αναγκών των ασθενών με χρόνια ηπατίτιδα C», δήλωσε ο Michael Severino, M.D., Executive Vice President, R&D and Chief Scientific Officer της AbbVie. «Ο χαρακτηρισμός της ως Πρωτοποριακή Θεραπεία από τον FDA συνιστά σημαντικό βήμα στην προσπάθειά μας να εισάγουμε την παν-γονοτυπική θεραπεία μας στην αγορά, ενώ επιπλέον διερευνούμε τις δυνατότητές της ως ένα “μονοπάτι” διάρκειας οκτώ εβδομάδων προς την ιολογική θεραπεία για τους περισσότερους ασθενείς».

Η AbbVie θα παρουσιάσει τα νέα δεδομένα Φάσης 3 για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του θεραπευτικού σχήματος G/P σε όλους τους μείζονες γονότυπους της χρόνιας ηπατίτιδας C (γονότυποι 1-6) σε προσεχές επιστημονικό συνέδριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: