ΜΕΝΟΥ
Ποιος είναι ο Έλληνας CEO της Pfizer;

Ποιος είναι ο Έλληνας CEO της Pfizer;

Health Newsroom

Ο Άλμπερτ Μπουρλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Κτηνιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κι έχει διδακτορικό στη Βιοτεχνολογία Αναπαραγωγής από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρεία Pfizer στην Ελλάδα το 1993 στο τμήμα υγείας των ζώων ως τεχνικός διευθυντής.

Κατείχε θέσεις αυξανόμενης ευθύνης σε όλη την Ευρώπη, προτού μετακομίσει στο Κεντρικό Γραφείο της Pfizer της Νέας Υόρκης το 2001. Από εκεί, ο Άλμπερτ ανέλαβε τη διαδοχή ηγετικών ρόλων στο τμήμα Υγείας Ζώων, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή Μάρκετινγκ των ΗΠΑ 2004), αντιπρόεδρου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Μάρκετινγκ Νέων Προϊόντων (2004-2006) και πρόεδρου της Ζωικής Υγείας Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή (2006-2009).

Το 2009 ανέλαβε επιπλέον ευθύνες για τις περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού. Είναι ο άνθρωπος που με στρατηγικές κινήσεις οδήγησε την εταιρεία σε ηγετική θέση στο χώρο των φαρμάκων, καθιερώνοντάς την παράλληλα, σε διάφορους θεραπευτικούς τομείς όπως των καρδιαγγειακών και μεταβολικών παθήσεων, σπάνιων ασθενειών, κ.ά.

Το 2020, κατατάχθηκε ως κορυφαίος διευθύνων σύμβουλος της Αμερικής στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων από το περιοδικό Institutional Investor. Είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του The Partnership for New York City, διευθυντής σε πολλά διοικητικά συμβούλια –Pfizer, Inc., The Pfizer Foundation, PhRMA και Catalyst– και διαχειριστής του Συμβουλίου Διεθνών Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer. «Ένας Έλληνας που βρίσκεται στη διεθνή πρωτοπορία της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας», σημείωνε στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Nextdeal, τεύχος 460

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: