ΜΕΝΟΥ
Πολλοί ασφαλιστές και  στελέχη έκαναν αγγειοπλαστική με μπαλονάκι… Προσέξτε!

Πολλοί ασφαλιστές και στελέχη έκαναν αγγειοπλαστική με μπαλονάκι… Προσέξτε!

Health Newsroom

Καθημερινά ακούω εδώ και εκεί στις ασφαλιστικές εταιρίες για συναδέλφους που ξαφνικά…λένε, στα καλά  καθούμενα μπήκαν  για εξετάσεις και βγήκαν με ένα ή δύο στεντς  και διάγνωση την στεφανιαία νόσο.
Ξαφνικά διαπίστωσαν ότι η ροή του αίματος  δεν γίνεται  καλά από θρόμβο ή αθηροσκλήρωση ή κάτι  άλλο. Η  ιατρική έχει προχωρήσει αρκετά στις αντιμετωπίσεις όλων αυτών και για πολλούς αρχίζει η συμβίωση με φάρμακα, περιοδικές εξετάσεις και πολλά…μη!

Η καρδιά δουλεύει πιο σκληρά για να ωθήσει το αίμα στο σώμα και εκεί που αντλούσε  5-6 λίτρα αίμα αδυνατεί να τα καταφέρει και αντλεί 3,5 και πιο κάτω λίτρα σε ηρεμία. Από δω και πέρα αρχίζουν αδυναμίες, πόνοι στο στήθος, ζαλάδες…Οι εξετάσεις πλέον είναι ρουτίνα  και απαραίτητες. Το πιεσόμετρο γίνεται φίλος και οι ρυθμοί καρδιάς οφείλουν  να κινούνται σε ηρεμία  γύρω στα 60-80 χτύποι το λεπτό. Τότε γίνεται και η ανακάλυψη του άγχους!. Όταν έχουμε γρήγορους ρυθμούς πάνω από 90 χτύπους χωρίς άγχος πρέπει να πάμε στον γιατρό να δει τι είναι αν δεν υπάρχει αναιμία, υποθυρεοειδισμός   πυρετός… Τότε αρχίζουν και άλλα ερωτήματα στα οποία μόνο γιατροί  είναι αρμόδιοι να απαντήσουν…
Τότε παίζει ρόλο βασικό η παχυσαρκία και ο διαβήτης και το στρες  και το κάπνισμα…Σχεδόν όλα ισοδύναμα και όλα μαζί φέρνουν αγωνία και ανησυχία.

Τι έγινε; Πότε άρχισαν; Που θα καταλήξουν;

Ανάμεσα στα άλλα αρχίζει και μια ιδιαίτερη προσοχή και στα ταξίδια που καταπονούν το σώμα. Το www.nextdeal.gr φρόντισε με αγάπη για τα φιλαράκια μας και βρήκε τι συμβουλές υγείας δίνουν οι γιατροί γι αυτούς  που ταξιδεύουν και έχουν καρδιολογικά προβλήματα για να αποφύγουν ενδεχόμενα θρόμβωσης στα στενά καθίσματα αεροπλάνων κυρίως:

Να φοράνε φαρδιά ρούχα και παπούτσια.

Να τεντώνουν συχνά τα πόδια τους και να μη τα σταυρώνουν όταν κάθονται.

Να παίρνουν βαθιές ανάσες  κατά διαστήματα.

Να σφίγγουν και να χαλαρώνουν τους μυς στομάχου-γλουτών.

Να σηκώνονται από την θέση τους και να περπατάνε λίγο στον διάδρομο κάθε μία ώρα…

Να παίρνουν  ασπιρίνη ρωτώντας  τον γιατρό .

Να μην πίνουν αλκοόλ.

Να πίνουν νερό τουλάχιστον ένα ποτήρι την ώρα και να πηγαίνουν τουαλέτα, βοηθώντας με το βάδισμα και τις φλέβες…

Ένα άλλο που έχουμε να πούμε είναι να πάτε γρήγορα σε γιατρό αν σε ηρεμία νοιώθετε θωρακική στηθάγχη. Στηθάγχη φέρνουν και τα ΕΝΤΟΝΑ συναισθήματα όπως και τα μόνιμα…Πρέπει να το προσέξουν  αυτό οι ασφαλιστές που δεν αντέχουν το συνεχές στρες  και τις απαιτήσεις των Διευθυντών.

Το www.nextdeal.gr γνωρίζει καλά τις υπερβολές πολλών Διευθυντών υπ/των  και unit Managers,που πιέζουν συνέχεια για παραγωγή. Ας σκεφτούν  ότι πιθανόν  να οδηγήσουν ανθρώπους σε συμφορά και τις οικογένειες τους στην ορφάνια…Τότε δεν έχουν καμιά αξία τα κύπελλα και τα διπλώματα…Αποφύγετε και όλους αυτούς τους  Managers που κάνουν συνέχεια αλλαγές στις δομές των εταιριών που προσθέτουν αβεβαιότητα στρες. Συνήθως  μια «τρύπα στο νερό» κάνουν πριν αλλάξουν εταιρία…Ψάξτε να δείτε και τι έκαναν πριν…

Το www.nextdeal.gr παρακαλεί όσοι έχουν προβλήματα να κόψουν το κάπνισμα. Πολλοί δεν έχουν ισχυρή θέληση  να το κάνουν, αλλά ας γνωρίζουν ότι έχουν διπλάσιο κίνδυνο θανάτου. Όλοι πρέπει να κόψουν  αυτή  την κακή νόθο ικανοποίηση. Από τα ναρκωτικά ή κοκαΐνη προκάλεσε ως  τώρα τους περισσότερους θανάτους από καρδιακή προσβολή.

Να θυμόμαστε ότι οι υγιείς αρτηρίες είναι εύκαμπτες, δυνατές, ελαστικές. Επιτρέπουν ελεύθερα τη ροή αίματος. Αργότερα σκληραίνουν και το άγχος, το κάπνισμα, το πάχος τις γεμίζουν με  χοληστερίνη, λίπη και διάφορα άλλα. Έτσι σιγά- σιγά φράζουν..

Οι απαιτήσει πολλών στελεχών εταιριών για να παρουσιάσουν  κέρδη και παραγωγές οδηγούν  σε  αυξημένους κινδύνους.

Προτείνουμε  λίγο…χαλάρωση και φιλοσοφία…!

Αν το παρακάνουν, σας αδικούν, σας πιέζουν, σας παραπλανούν υπάρχουν τρόποι  να κάνετε ένα καλό ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΙΠΑΣ (αορτοστεφανιαία παρακάμψη, λέγεται στην καρδιολογία, με τις αρτηρίες σας) και να λειτουργήσετε με επαγγελματική αποκατάσταση.

Δεν αξίζει να πεθάνετε από καρδιά για μια πρωτιά στη Νέα Παραγωγή …Δεν συμφέρει κανέναν ούτε τις εταιρίες.

Προσέξτε λίγο την υγεία σας να το θυμάστε, κάθε φορά που κάποιος δίπλα σας μπαίνει για «μπαλονάκι»…

Κάποιοι σας αγαπούν, προσέξτε…

..

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: