ΜΕΝΟΥ
Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του 2ου Αγγειακού Περίπατου

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του 2ου Αγγειακού Περίπατου

Health Newsroom

Την Κυριακή 30 Μαΐου 2010 στην Μαρίνα Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου, στις 11:00 το πρωί, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την ημέρα του «2ου ΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ», που φέτος ήταν αφιερωμένος «Στην Πρόληψη των Λοιμώξεων του Διαβητικού Ποδιού».

Ο «ΑΓΓΕΙΑΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ» θεσμοθετήθηκε πριν ένα χρόνο από τον Αγγειοχειρουργό Δρ. Γεώργιο Κούστα, Διευθυντή των κλινικών «Διαβητικό Πόδι» και της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Είναι ένα πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με άξονα δράσης την συνεχή ενημέρωση για την πρόληψη των επιπλοκών του Διαβητικού Ποδιού.

Οι εκδηλώσεις του «2ου ΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ» ξεκίνησαν με τον καθιερωμένο συμβολικό περίπατο όπου έδωσαν το παρόν ο Πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ο Διευθυντής, η επιστημονική και νοσηλευτική ομάδα των κλινικών «Διαβητικό Πόδι», οι εργαζόμενοι σε όλες τις κλινικές, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, οι ασθενείς των κλινικών «Διαβητικό Πόδι», ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, ο Γενικός Διευθυντής της Μαρίνας Φλοίσβου ένας εκ των χορηγών της εκδήλωσης, καθώς επίσης εθελοντές και φίλοι. Επικεφαλής ήταν εθελοντές αθλητές.
Μετά το πέρας του Αγγειακού Περιπάτου ακολούθησαν χαιρετισμοί και ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων είπε:
«Εδώ και τρία χρόνια λειτουργούν στον Όμιλο οι κλινικές «Διαβητικό Πόδι», στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, στο Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου και πρόσφατα στο Ιατρικό Περιστερίου που διευθύνονται από ένα καταξιωμένο επιστήμονα τον Δρ. Γεώργιο Κούστα το έργο του οποίου στηρίζουμε.

Στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης αυτών των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται, ο Όμιλος θα αναλάβει μία πρωτοβουλία στο αμέσως προσεχές διάστημα για την έκδοση κάρτας με ειδικά προνόμια τα οποία οφείλουμε να προσφέρουμε και γιατί θέλουμε να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους πιο κοντά μας και λόγω των δύσκολων συνθηκών είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε.
Ένα χρόνο πριν ο κ. Κούστας θεσμοθέτησε τον «Αγγειακό Περίπατο» και γι’ αυτό τον συγχαίρω. Ο κ. Κούστας και η ομάδα του το επόμενο διάστημα θα επισκεφθούν την επαρχία όπου θα πραγματοποιήσουν ομιλίες και εκδηλώσεις για τον «2ο Αγγειακό Περίπατο».

Ο Δρ. Γεώργιος Κούστας στην ομιλία του με θέμα «Τι σημαίνει Διαβητικό Πόδι» μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Την πρώτη αιτία ακρωτηριασμού των κάτω άκρων αποτελεί ο σακχαρώδης διαβήτης. Κάθε χρόνο, διεθνώς 1.000.000 συνάνθρωποί μας χάνουν ένα ή και τα δύο τους πόδια. Στην Ελλάδα υπάρχουν 1.000.000 διαβητικοί και κάθε χρόνο παρουσιάζονται 100.000 νέοι διαβητικοί, ενώ 3.000 περίπου συνάνθρωποί μας οδηγούνται σε ακρωτηριασμό.
Στόχος μας είναι να υπάρχει αθροιστική συνέργεια στην πρόληψη των παθήσεων του διαβητικού ποδιού και του ακρωτηριασμού. Και αυτό θα γίνει μέσω των κλινικών μας «Διαβητικό Πόδι» που το ποσοστό πρόληψης ακρωτηριασμού των ασθενών μας υπερέβη το 93% και μέσω των δράσεων μας στον «Αγγειακό Περίπατο». Σήμερα, εδώ στη Μαρίνα Φλοίσβου εγκαινιάζουμε τον «2οΑγγειακό Περίπατο» και θα συνεχίσουμε την δράση μας με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα».

Ακολούθησαν ομιλίες από τους:

  • Δρ. Ιωάννη Καμπιλαυκά Αγγειοχειρουργό, Υποδιευθυντή της Κλινικής Διαβητικό Πόδι και της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.
  • Δρ. Αθηνά Θ.Στούπη MD, Διευθύντρια Κλινικής Λοιμώξεων και Κλινικής Ταξιδίων, Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, της οποίας η ομιλία με θέμα «Η Λοίμωξη στο Διαβητικό Πόδι». είχε ιδιαίτερη βαρύτητα, δεδομένου ότι ο «2ος Αγγειακός Περίπατος» ήταν αφιερωμένος στην πρόληψη των λοιμώξεων του Διαβητικού Ποδιού.
  • κ. Νικήτα Πετρούλια, Υποστράτηγο ΓΕΕΘΑ και τον κ. Tομαή Δημήτρη, Παγκόσμιο Πρωταθλητή Τεχνικής Κολύμβησης – Ιατρό.

Χαιρετισμούς απηύθυναν: Ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου Δρ. Μενέλαος Καλογερής, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Πειραιώς κ. Αποστολάτος Βαΐτσης, η Βουλευτής Αθηνών κ. Λιάνα Καννέλη, η αναπληρώτρια Γ. Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων με Σακχαρώδη Διαβήτη και Πρόεδρος του Σωματείου Διαβητικών Πειραιώς και Νήσων κ. Γκόλφω Γεμιστού, ο Γενικός Διευθυντής της LAMDA Flisvos Marina S.A κ. Σταύρος Κατσικάδης και εκ μέρους των εθελοντών αθλητών ο Προπονητής Εθνικής Ενόπλων Βόλεϊ κ. Τέλης Σωτήρχος.
Στο τέλος των ομιλιών, ο Αγγειοχειρουργός κ. Γ. Κούστας κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Γεώργιο Αποστολόπουλο να αποκαλύψει πανό που αναφερόταν στην έναρξη του «3ου Αγγειακού Περιπάτου» τον Μάιο του 2011.

Η Εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: