ΜΕΝΟΥ
Προσπάθειες αναβάθμισης του συστήματος ασφάλισης υγείας και στην Ινδία

Προσπάθειες αναβάθμισης του συστήματος ασφάλισης υγείας και στην Ινδία

Health Newsroom

Η ασφαλιστική κάλυψη της υγείας είναι κάτι δεδομένο στην Ευρώπη. Για την πλειονότητα όμως της ανθρωπότητας, η πρόσβαση στην ασφάλιση υγείας χωλαίνει. Ένα νέο πρόγραμμα της Bajaj Allianz και της CARE India, προσπαθεί να προσφέρει το σημαντικό αυτό αγαθό με έναν διαφορετικό τρόπο στην περιοχή.

Η επαρκής ασφάλιση μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σε μια πλούσια χώρα, η αντιμετώπιση πολλαπλών εκφάνσεων του πυρετού μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Για τους φτωχούς ανθρώπους όμως σε έναν αναπτυσσόμενο κόσμο, ο πυρετός τις περισσότερες φορές καταλήγει στο θάνατο.
Η ασφαλιστική κάλυψη της υγείας στην Ινδία, είναι στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων και αφορά όλες τις φτωχές κοινότητες.
Οι κίνδυνοι της υγείας και τα συνεχή έξοδα, τελικά εξαθλιώνουν τη φτώχεια καθώς τα έσοδα στερεύουν γεμίζοντας τους ανθρώπους με δάνεια οφειλόμενα σε τοκογλύφους που ζητούν εξωφρενικά ποσά.

Με αυτά τα δεδομένα, η Bajaj Allianz και η CARE India, αποφάσισαν να διευρύνουν το φάσμα δραστηριοτήτων τους και να κάνουν προσιτή την πρόσβαση στην ασφάλιση της υγείας σε όλες τις οικονομικά στερημένες κοινότητες της περιοχής. Το βασικό χαρακτηριστικό της κατάστασης που πρέπει να αντιμετωπιστεί, είναι πως η ασφάλιση της υγείας είναι πολύ ακριβή, επομένως η στρατηγική προσανατολίζεται στον τρόπο με τον οποίο ο συγκεκριμένος τομέας θα γίνει οικονομικά προσιτός και βιώσιμος. Ένα άλλο σημείο, είναι πώς θα γίνει εφικτό να αποφευχθούν οι απάτες και να μη δημιουργηθεί ένα τέρας γραφειοκρατικής ανικανότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: