ΜΕΝΟΥ
Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στα νησιά;

Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στα νησιά;

Health Newsroom

Σε 4 φάσεις θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός στη νησιωτική χώρα σύμφωνα με τον υπεύθυνο για την εφοδιαστική αλυσίδα Ταξίαρχο Αρίστο Περρή. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, ο εμβολιασμός των νησιών θα γίνει σε 4 φάσεις.

  • Στην 1η φάση ο εμβολιασμός αφορά 18 νησιά που έχουν νοσοκομεία ΕΣΥ, και έχει ξεκινήσει από τις 11 Ιανουαρίου και συνεχίζεται.
  • Στη 2η φάση θα συμπεριληφθούν 12 νησιά με πληθυσμό άνω των 3.500 κατοίκων και ο εμβολιασμός θα ξεκινήσεις από τα άτομα 85+ ενώ. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 28 Ιανουαρίου.= με τους άνω των 80 ετών και θα συνεχιστεί με τις επόμενες ηλικιακές ομάδες με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
  • Η 3η φάση αφορά 19 νησιά με 1.000-3.500 κατοίκους και θα ξεκινήσει στις 10 Φεβρουαρίου.
  • Τέλος στην 4η φάση ο εμβολιασμός αφορά νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων και ο εμβολιασμός θα γίνει στο σύνολο των κατοίκων άνω των 18 ετών, εάν φυσικά το θέλουν οι πολίτες και η έναρξη θα γίνει με το Καστελόριζο από 27-30 Ιανουαρίου ενώ, εκτιμάται ότι μέχρι τον Φεβρουάριο 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί στα μικρά αυτά νησιά.

Ο εμβολιασμός θα γίνεται σε συνεργασία με Υπ. Εσωτερικών και Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για επιθυμούντες κατοίκους άνω των 18 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: