ΜΕΝΟΥ
Πώς θα καταπολεμήσετε το άγχος πριν από μία συνέντευξη εργασίας;

Πώς θα καταπολεμήσετε το άγχος πριν από μία συνέντευξη εργασίας;

Health Newsroom

1. Πρόβα με αυθυποβολή 

Η ενσυνείδητη δημιουργία μιας εικονικής συνομιλίας μετριάζει οπωσδήποτε την αγωνία μας. Πολύ περισσότερο μάλιστα, εάν αντί να αναφερόμαστε στον εαυτό μας σε πρώτο πρόσωπο, επιλέγουμε το τρίτο με αναφορά στο όνομα μας, π.χ. «Μπορείτε να το κάνετε αυτό, Άντζελα», αντί για «Μπορώ να το κάνω αυτό». Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε μια δυναμική ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα κερδίζουμε και μια ελεγχόμενη αποστασιοποίηση από το ζήτημα, που μας επιτρέπει παρακολούθηση της κατάστασης, ηρεμία και καλύτερη απόδοση. Έρευνες έχουν αποδείξει του λόγου το αληθές.

2. Τσίχλα, κατά του στρες

Δεν εννοούμε, φυσικά, να εμφανιστούμε στο ραντεβού δημιουργώντας φούσκες ή μασώντας επιδεικτικά μια τσίχλα! Πρόσφατες έρευνες έδειξαν, όμως, πως το μάσημα μιας τσίχλας λίγο πριν το ραντεβού, βοηθά στη μείωση του στρες και του άγχους ενώ την ίδια στιγμή δημιουργεί εγρήγορση και μας βοηθά να είμαστε σε ετοιμότητα.

3. Ενθουσιασμένες και όχι προβληματισμένες

Οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές φαίνονται… Αντί, όμως, να συζητάμε μαζί τους πόση νευρικότητα μας έχει δημιουργήσει αυτή η συνέντευξη, μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα επισημαίνοντας με κάθε τρόπο, πόσο ενθουσιασμένες είμαστε που μας δίνεται μια τέτοια ευκαιρία. Μετατρέποντας δηλαδή, τη νευρικότητα σε ενθουσιασμό, κερδίζουμε ηρεμία, αυτοέλεγχο και τονώνουμε και την αυτοπεποίθησή μας!

4. Το σνακ μας είναι η σοκολάτα

Είναι γνωστό πως η σοκολάτα καλμάρει τα επίπεδα του άγχους, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες το διαπιστώνουν για ακόμα μια φορά, επισημαίνοντας ότι και μια μικρή μπάρα μαύρης σοκολάτας μπορεί να κρατήσει το στρες μακριά μας.

5. Λέμε ΝΑΙ σε ένα φλιτζάνι τσάι

Όταν αισθανόμαστε νευρικότητα, ο καφές ενισχύει τα συμπτώματα, ενώ ενδέχεται να αυξήσει και τους καρδιακούς μας παλμούς, ειδικά εάν έχουμε προδιάθεση σε αγχώδεις διαταραχές. Αντ’ αυτού μπορούμε να απολαύσουμε, χωρίς καμιά αμφιβολία, ένα φλιτζάνι κλασικό μαύρο τσάι, το οποίο και κατευνάζει τα νεύρα. Πανεπιστημιακές έρευνες δηλώνουν, επίσης, πως το ζεστό ρόφημα μας δίνει παράλληλα την ευκαιρία να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς.

6. Γρήγορο περπάτημα

Η άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ελέγχουμε το άγχος ή όπως το αποκαλούν συχνά οι ειδικοί μας δίνει την ευκαιρία για «διαλογισμό σε κίνηση». Παρ’ όλα αυτά, η έντονη άσκηση σε αυτήν την περίπτωση δεν θα μας βοηθήσει τόσο, καθώς προκαλεί εφίδρωση. Πριν από το ραντεβού μας για τη συνέντευξη, όμως, μπορούμε να κάνουμε έναν περίπατο, με ταχύ βήμα, για να ενισχύσουμε την παραγωγή ενδορφινών και να αισθανθούμε πιο σίγουρες για τον εαυτό μας.

 

Πηγή: womanidol.com

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: