ΜΕΝΟΥ
Σε απόγνωση οι ιδιωτικές κλινικές - Σήμερα συνάντηση της ΠΕΙΚ με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Σε απόγνωση οι ιδιωτικές κλινικές – Σήμερα συνάντηση της ΠΕΙΚ με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Health Newsroom

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιωτικές κλινικές μετά το συνεχή εμπαιγμό του ΕΟΠΥΥ. Τα αλλεπάλληλα clawback και rebate έχουν γονατίσει το κλάδο με αποτέλεσμα να κλείνει η μια κλινική μετά την άλλη.

Ήδη τα τελευταία 5 χρόνια έχουν κλείσει 41 κλινικές, οδηγώντας στην ανεργία περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους και αφήνοντας πολλά χρέη στην αγορά. Ο ΕΟΠΥΥ όχι μόνο δεν τηρεί ποτέ τα συμφωνηθέντα, έχει καθηλωμένες σε χαμηλά επίπεδα τις τιμές των ιατρικών πράξεων, δεν πληρώνει τα χρέη του προς τον ιδιωτικό τομέα υγείας, αλλά παράλληλα με διάφορες λογιστικές αλχημείες με το σύστημα του clawback και rebate αφαιρεί ένα μεγάλο μέρος των λιγοστών εσόδων που απομένουν στις κλινικές για την επιβίωση τους.

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της επιχειρηματικής μας καταστροφής, της απώλειας της ψυχικής μας ηρεμίας, της οικογενειακής μας γαλήνης, αλλά και της υγείας μας. Ζητάμε ειλικρινείς, πεντακάθαρες απαντήσεις, διότι άλλα λέμε και άλλα γίνονται».

Αυτό επισημαίνεται στη δραματική επιστολή που έστειλε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών το περασμένο Σάββατο ζητώντας ραντεβού με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Η συνάντηση τελικά θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα αποφέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα για τις κλινικές. Στη σημερινή συνάντηση το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) θα ζητήσει από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ξεκάθαρες απαντήσεις στα εξής θέματα:

1. Στα ανώνυμα και ανυπόγραφα φ’υλλα υπολογισμού OFFICE excel που στάλθηκαν για συμψηφισμό Rebate and Clawback 2014 και 2015, ενώ η συμφωνία ήταν να συμπεριληφθεί και το 2012, 2013, το οποιο παραγραφεται τελος 2017.

2. Η πλήρης ασυμφωνία των λογιστηρίων των Κλινικών με το λογιστήριο του ΕΟΠΥΥ στους υπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ (γιατί άραγε;;;).

3. Στην πρωτοφανή για τον ΕΟΠΥΥ, ύστερα από 5 χρονια λειτουργιας, πληρωμή ΜΟΝΟ 3 μηνών στους 9 μήνες και μάλιστα ΜΟΝΟ σε όσους δεν υποβάλλουν ενστάσεις (οι ενστάσεις, για τιμωρία, απαντώνται μετά 12 και πλέον μήνες), ενώ η προσωπική δέσμευση του Προέδρου τον Ιανουάριο ήταν για 10 πληρωμές στους 12 μήνες. Ακόμη και εάν επακολουθήσουν άλλες 3 πληρωμές στους εναπομείναντες 3 μήνες του 2017 (χωρίς ενστάσεις) τότε θα έχουν πληρωθεί 6 μήνες στους 12.

4. Στα αποτελέσματα των παράνομων ιατρικών ελέγχων που διενεργούνται.

5. Στον προγραμματισμό των πληρωμών, εάν γίνουν, των 3 τελευταίων μηνών του 2017.

6. Στο ύψος των περικοπών των ελέγχων έως 75-90% για συγκεκριμένους πάντα παρόχους και όχι ολους.

7. Στην διακοπή οικονομικής κάλυψης με ημερήσιο νοσήλιο ΜΕΘ, αναδρομικά από 1-1-2017, την ώρα που πεθαίνουν ασθενείς, γιατί δεν βρίσκουν κρεβάτια διαθέσιμα Εντατικής, ενώ δημιουργήθηκε υπο-κωδικός 21 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: