ΜΕΝΟΥ
Στέλιος Πέτσας: Έρχεται κατάλογος με νέα μέτρα και για την Αττική

Στέλιος Πέτσας: Έρχεται κατάλογος με νέα μέτρα και για την Αττική

Health Newsroom

Επιτροπή ειδικών καταρτίζει κατάλογο μέτρων που θα εφαρμοστούν σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο ανάμεσα στις οποίες και η Αττική, αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς, το άνοιγμα των σχολείων που συνεπάγεται μεγαλύτερη κινητικότητα του πληθυσμού και το γεγονός ότι υπάρχουν επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, για παράδειγμα η Πέλλα ή η Αττική, κάνει την κυβέρνηση να είναι σε εγρήγορση και ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στην επιτροπή των ειδικών να εξετάσουν ένα κατάλογο μέτρων τα οποία θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή γενικό επίπεδο εφόσον χρειαστεί. “Θα έχουμε αυτόν τον κατάλογο σήμερα ή αύριο και ενδεχόμενο ανακοινώσεων μπορεί να υπάρξει από αύριο το απόγευμα και μετά. Πάντα με βάση την εισήγηση των ειδικών” τόνισε. 

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα:

 

 

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στο OPEN, απαντώντας σε ερώτηση αν Επιτροπή προσανατολίζεται, αν χρειαστεί, να ζητήσει τοπικά μέτρα σε επίπεδο δήμων στην Αττική, υπογράμμισε ότι τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. “Να εξηγήσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής. Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση. Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο Δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση” είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: