ΜΕΝΟΥ
Στα 190 τα κρούσματα του κορονοϊού. Κλείνουν καταστήματα!

Στα 190 τα κρούσματα του κορονοϊού. Κλείνουν καταστήματα!

Health Newsroom

Νέα αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού στη χώρα μας γνωστοποίησε πριν από λίγο υπουργός Υγείας ανακοινώνοντας την επέκταση των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα έχουν φτάσει συνολικά τα 190, 36 από τα οποία είναι  υπό διερεύνηση αυτή τη στιγμή. 11 κρούσματα δεν έχουν σαφές ιστορικό ταξιδιωτικό ή επιδημιολογική σύνδεση με άλλο κρούσμα, εννέα εκ των οποίων είναι  στην περιοχή της Αττικής. Πέντε συμπολίτες μας νοσούν σοβαρά από τη νόσο και αυτή τη στιγμή  είναι  διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περισσότεροι από 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι, μόλις τις τελευταίες 48 ώρες έχουν γίνει πάνω από 1.000 εργαστηριακοί έλεγχοι στην πατρίδα μας για τον νέο ιό. 47 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Στο πλαισιο των νέων μέτρων κλείνουν για 15 ημέρες όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφέ, μπαρ και καφετέριες. Όλη η εστίαση, εκτός delivery και take away, ο,τιδήποτε έχει καθίσματα. Οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, εξαιρουμένων των ανοιχτών χώρων άθλησης για μεμονωμένη άθληση. Τα κέντρα αισθητικής. Παραμένουν ανοιχτά τα τρόφιμα, τα σούπερ μάρκετ, όλη η εφοδιαστική αλυσίδα, το λιανεμπόριο, ιδιαίτερα ό,τι αφορά τα τρόφιμα, τους φούρνους, τα ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα, τα φαρμακεία, τις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

Λαμβάνονται επίσης, ειδικά μέτρα για δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ιδιαίτερα αυτούς που νοσούν με σοβαρή ανοσοκαταστολή.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: