ΜΕΝΟΥ
Στον χώρο της εκπαίδευσης το "ΜΗΤΕΡΑ"

Στον χώρο της εκπαίδευσης το “ΜΗΤΕΡΑ”

Health Newsroom

Ολοκληρωμένα Προγράμματα Πρακτικής Άσκησης Ιατρών αναμένεται να παρουσιάσει το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, αύριο σε συνέντευξη τύπου που θα δοθεί στο Συνεδριακό Κέντρο “Ν. Λούρος” (ΜΗΤΕΡΑ, ισόγειο) στις 12:30 μ.μ.

Στο πάνελ των ομιλητών θα συμμετέχουν οι:

Ανδρέας Καρταπάνης
Διευθύνων Σύμβουλος Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ
Γεώργιος Καλλιπολίτης
Διευθυντής Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος,
Αν. Καθηγητής Μαιευτικής- Γυναικολογίας
Πανεπιστημίου Αθηνών,
Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ
Στέφανος Χανδακάς, MD, MBA, PhD
Υπεύθυνος Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος,
Μαιευτήρας – Ενδοσκοπικός Χειρούργος – Γυναικολόγος,
Επιστημονικός Συνεργάτης Ομίλου ΥΓΕΙΑ
Αναις Γκιάτα
Υπεύθυνη Τμήματος Υποτροφιών και Διεθνών Σχέσεων
του Ερευνητικού – Πειραματικού Κέντρου της ELPEN

Πρόγραμμα Μετεκπαιδευτικής Πρακτικής Άσκησης

Είναι η πρώτη φορά που ιδιωτικός φορέας υγείας στο χώρο της γυναικολογίας επεκτείνει την ακαδημαϊκή μόρφωση των ιατρών, με προγράμματα μετεκπαιδευτικής πρακτικής άσκησης. Στόχος : η μεταφορά κλινικής εμπειρίας και τεχνογνωσίας και η εξοικείωση των νέων ιατρών στις σύγχρονες τεχνικές της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής.
Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με το ακαδημαϊκό έργο των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας μας, ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική μεγάλων νοσοκομείων στις ΗΠΑ (John Hopkins, Mayo Clinic, κλπ).
Πρόκειται για το 1ο μιας σειράς μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων, με εξειδίκευση στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική και συγκεκριμένα στις σύγχρονες τεχνικές της Ενδοσκοπικής Γυναικολογικής Χειρουργικής και Ουρογυναικολογίας.
Το Τμήμα ενδοσκοπικής γυναικολογικής χειρουργικής του ΜΗΤΕΡΑ, πρωτοπόρο στον κλάδο του, με ομάδα έμπειρων και καταξιωμένων ιατρών και τελευταίας γενιάς εξοπλισμό, είναι πλέον σε θέση να μεταφέρει τον όγκο της εξειδικευμένης γνώσης στη νέα γενιά ιατρών.
Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Μαιευτήρων – Γυναικολόγων Ελλάδας και της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης, υποστηρίζεται από το Ερευνητικό-Πειραματικό Κέντρο ELPEN και έχει κλινική διασύνδεση με το Princess Royal University Hospital, London, United Kingdom.
Το πρόγραμμα έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, είναι 4μηνης διάρκειας (έναρξη Νοέμβριος 2012) και αφορά συνολικά σε 6 συμμετέχοντες ιατρούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: