ΜΕΝΟΥ
Στους 53 οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα

Στους 53 οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα

Health Newsroom

27 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα και επιπλέον 23 κρούσματα από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα, ανακοίνωσε σήμερα  ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όσο αφορά το επιβατηγό πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι πραγματοποιήθηκε έλεγχος και στους 380 επιβαίνοντες και τα συνολικά αποτελέσματα έχουν ως εξής: 119 δείγματα θετικά, 259 δείγματα είναι αρνητικά ενώ 2 δείγματα κρίθηκαν ακατάλληλα και θα επανελεγχθούν τις επόμενες ώρες.

91 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η μέση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. Οι 16 είναι γυναίκες. Περισσότερο από το 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, 70 ετών και άνω. 9 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 53 θανάτους συνολικά στη χώρα. Η μέση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 72 έτη, με 39 άνδρες και 14 γυναίκες. Οι 50 από τους 53, το 94%, είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σχετικά με τον εργαστηριακό έλεγχο, έχουν διενεργηθεί έως σήμερα 18.844 τεστ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: