ΜΕΝΟΥ
Συναγερμός και αμφιβολίες για μεταλλικά εμφυτεύματα ισχίου. Αγωγές κατά Johnson & Johnson;

Συναγερμός και αμφιβολίες για μεταλλικά εμφυτεύματα ισχίου. Αγωγές κατά Johnson & Johnson;

Health Newsroom

Μια μελέτη του (BMJ) British Medical Journal, επιστημονικού περιοδικού έφερε αναστάτωση και συναγερμό στους ασθενείς που τους αφορά, στις ασφαλιστικές εταιρείες για τυχόν αποζημιώσεις, στους γιατρούς και στις εταιρείες που τα πωλούν… Το θέμα αφορά μεταλλικά εμφυτεύματα ισχίου και τις υποψίες ότι πιθανόν σωματίδιά τους να μπορούν να αποκολληθούν και να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος. Δεν αφορά όλα τα σχετικά εμφυτεύματα αλλά μια κατηγορία εμφυτευμάτων τα οποία κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από μέταλλο (προθέματα metal on metal και συγκεκριμένο από χρώμιο και κοβάλτιο. Σ’ αυτά τα εμφυτεύματα η τριβή μεταξύ των εξαρτημάτων μπορεί να προκαλέσει την αποκόλληση μεταλλικών σωματιδίων και τη διασπορά τους στο αίμα. Η Βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και προϊόντων Υγείας έχει εκδώσει συστάσεις να εξετάζονται οι ασθενείς ανά πενταετία και σε κάποιες περιπτώσεις ανά έτος. Αυτό όμως εντάσσεται σε μια γενικότερη παρακολούθηση που συνιστούν οι γιατροί και έχει ιδιαίτερη όμως αξία σε όσους έχουν προβλήματα. Όλα αυτά πολλές ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι είναι γνωστά από 10ετίες στον ιατρικό κόσμο.
Το θέμα που προέκυψε είναι αν έπρεπε να τα γνωρίζουν όλα και οι ασθενείς αφού όλοι γνωρίζουν απλά πως «ό,τι ξένο μπαίνει στον ανθρώπινο οργανισμό, είναι ξένο και ίσως το σώμα αντιδράσει».
«Το ζήτημα δεν θα προέκυπτε αν η Αμερικανική εταιρεία (juj) δεν προέβλεπε να βάλει στην άκρη τρία ΔΙΣ δολάρια με πρόβλεψη επικείμενων δικών» γράφει η Le Figaro γ’ Γαλλική εφημερίδα. Όμως στη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα αυτό είναι μέσα «στο παιγνίδι» για κάλυψη ευθυνών με συμβόλαια Αστικής Ευθύνης…
Οι εταιρείες πλέον προβλέπουν. Και φυσικά καθημερινά δέχονται αγωγές για αποζημιώσεις.
Το www.nextdeal.gr προτείνει στις Δ/σεις Πωλήσεων και Marketing να οργανώσουν καλύτερα την εκπαίδευση συνεργατών τους σε τέτοια ζητήματα. Η ζωή κυλά, η επιστήμη ψάχνει, ο κόσμος ζητά βελτιώσεις, νέες μεθόδους, νέα επιτεύγματα… Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό και οι δυο εταιρείες νομικής προστασίας ARAG και DAS που θα ‘πρεπε να ηγηθούν αυτού του τύπου των ασφαλίσεων είναι ακόμα μικρής δυναμικής και εμβέλειας. Δεν έπεισαν για την παρουσία τους γι’ αυτό και «ξεφύτρωσαν» σ’ όλες τις εταιρείες κλάδου Νομικής προστασίας που όμως ΔΕΝ ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της αγοράς. Δυστυχώς των ωφελημάτων αυτών στερείται και ο Έλληνας που σιγά-σιγά και αυτός επιθυμεί να ενημερώνεται για τα δικαιώματά του και ταυτόχρονα να αποζημιώνεται όπου υφίσταται βλάβη.
Είναι πολύ μικρή και η εκπαίδευση που κάνουν αυτές οι δυο Γερμανικών συμφερόντων εταιρείες στους διαμεσολαβούντες που από αυτούς περιμένουν παραγωγή.

 

Πηγή: British Medical Journal
www.tovima.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: