ΜΕΝΟΥ
Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από την Πέμπτη 30/12

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από την Πέμπτη 30/12

Health Newsroom

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με την κυβέρνηση να λαμβάνει τις αποφάσεις μετά την εισήγηση των ειδικών οι οποίοι εκτίμησαν την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, μετά και τη χθεσινή «έκρηξη» των κρουσμάτων κορονοϊού.

Εστίαση και διασκέδαση:

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Θα υπάρχουν μόνο καθήμενοι σε τραπέζια 6 ατόμων χωρίς ορθίους και απαγόρευση μουσικής. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κατ’ εξαίρεσιν το ωράριο θα επεκταθεί έως τις 2 τα ξημερώματα αλλά θα ισχύουν όλοι οι άλλοι περιορισμοί. Απαγορεύονται τα πάρτι σε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο έτσι ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της βραδινής διασκέδασης σε άλλους χώρους.

Μάσκες:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση
Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Γήπεδα:

Περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως 50% με κυλιόμενο ωράριο

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: