ΜΕΝΟΥ
Το μήνυμα του Επιστημονικού Διευθυντή της Affidea Ελλάδος, Δημήτριου Δαραβίγκα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020

Το μήνυμα του Επιστημονικού Διευθυντή της Affidea Ελλάδος, Δημήτριου Δαραβίγκα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020

Health Newsroom

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020, ο Επιστημονικός Διευθυντής της Affidea Ελλάδος, κ. Δημήτριος Δαραβίγκας, σε μήνυμά του προς τους εργαζομένους της εταιρείας αναφέρει τα εξής:

“Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι φέτος πιο επίκαιρη από ποτέ, δυστυχώς λόγω της πρωτοφανούς πανδημίας που πλήττει την ανθρωπότητα.

Βεβαίως έχουν εμφανιστεί πανδημίες στο παρελθόν, αλλά ποτέ άλλοτε ο κόσμος μας δεν ήταν τόσο “μικρός” και σε τέτοιο βαθμό διασυνδεδεμένος με καθημερινές μετακινήσεις ανθρώπων και αγαθών σε όλη την υφήλιο.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επιστρατεύτηκαν όλες οι δυνάμεις και χρησιμοποιούνται όλες οι δυνατότητες της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης.

Κυρίως όμως, προβλήθηκαν οι αιώνιες αξίες της Ιπποκρατικής Ιατρικής που προτάσσουν την ατομική υγιεινή, την καθαριότητα των χώρων μας, την σωματική και πνευματική άσκηση, την υγιεινή διατροφή και την κοινωνική απομόνωση κατά την έξαρση λοιμωδών νόσων.

Ας έχουμε όλοι στο νου μας πως υγεία δεν είναι μόνο η απουσία νόσου, αλλά η πλήρης σωματική και ψυχική ευεξία.

Ας προσπαθήσουμε όλοι να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας με υπευθυνότητα τους κανόνες αυτούς, ώστε να καταφέρουμε να βγούμε δυνατότεροι και κυρίως σοφότεροι από αυτή την δοκιμασία.

Δημήτριος Δαραβίγκας
Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης
Επιστημονικός Διευθυντής”

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: