ΜΕΝΟΥ

Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία!

Το υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι για άλλη μια φορά δεν τα κατάφερε ούτε τις τελευταίες εβδομάδες στη διαχείριση των προβλημάτων του προσωπικού του ΕΣΥ.

Αυτό εύκολα αποτυπώνεται στην ταλαιπωρία με αναμονή πολλών ωρών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών και από τις τραγικές λίστες χειρουργείων με 6-12 μήνες καθυστέρηση, αναγκάζοντας τους ασθενείς να αναζητούν χειρουργεία στον ιδιωτικό τομέα με υψηλό κόστος.

Οι 800 θέσεις που έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί από το 2022 για το ΕΣΥ, δεν έχουν καν ξεκινήσει τη διαδικασία επιλογής και όπως φαίνεται το ΕΣΥ δεν θα προλάβει να ενισχυθεί ούτε το 2023.

Επιπλέον, παρά την έλλειψη προσωπικού σε όλες τις δομές του ΕΣΥ, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να απολύσει τους προς σύνταξη ιατρούς μέσα στο καλοκαίρι στις 30 Ιουνίου 2023, χωρίς να τους διατηρεί μέχρι να ξεκινήσουν οι διορισμοί των νέων ιατρών.

Όλοι γνωρίζουμε το φόρτο εργασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν περισσότεροι από 25 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας. Ένα μεγάλο ποσοστό τραυματιών και ασθενών τουριστών αρχικά αντιμετωπίζονται στα νησιά και στα παραθεριστικά μέρη και μετά διακομίζονται στα μεγάλα αστικά κέντρα, πιέζοντας ακόμα περισσότερο το ελλιπές σύστημα υγείας.

Δυστυχώς το υπουργείο Υγείας δεν κατάφερε να ενισχύσει με κριτήρια για να προσελκύσει ιατρούς στην επαρχία και τα νησιά, δεν κατάφερε να συνενώσει ιδιωτική πρωτοβουλία και δημόσιο τομέα, και ούτε προλαβαίνει να ενισχύσει τα μεγάλα νοσοκομεία, μετά από τρία χρόνια εξουθένωσης -λόγω κορονοϊού- παραιτήσεων και συνταξιοδοτήσεων.

Ακολουθήστε το Nextdeal.gr στο Google News .

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: