ΜΕΝΟΥ

Πως υποδέχονται οι ασφαλιστικές τους ασθενείς στα νοσοκομεία

Health Newsroom

*Του Λάμπρου Καραγεώργου

ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ μπαινοβγαίνουν κάθε μέρα στα νοσοκομεία, δημόσια και ιδιωτικά, με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, ζητώντας μια περίθαλψη για απλά ή σύνθετα προβλήματα υγείας.

Όσοι είναι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες προσδοκούν σε ένα καλύτερο επίπεδο εξυπηρέτησης με μικρότερη γραφειοκρατία και πιο εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Δυστυχώς δεν είναι πάντα έτσι. Τουλάχιστον αυτό λέει η εμπειρία ανθρώπων που απευθύνονται και στο «ΝextDeal» για να αναζητήσουν ένα μέσο στο οποίο θέλουν να μεταφέρουν τα παράπονά τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στιγμή εισαγωγής ενός ασθενούς ασφαλισμένου στο νοσοκομείο. Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τον ασφαλισμένο ασθενή ο εκπρόσωπος της εντεταλμένης, από την ασφαλιστική, εταιρείας διαχείρισης των περιστατικών είναι καθοριστικός. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ασφαλισμένος αντιμετωπίζεται από τη διαχειρίστρια εταιρεία και τον «γιατρό» της ως «πρόβλημα», «υποχρέωση», «ζημία», μέχρι και αγενώς. Λίγη περισσότερη προσοχή από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιρειών στην ανάθεση αυτών των αρμοδιοτήτων επιβάλλεται γιατί ο ασφαλισμένος βλέπει στην εταιρεία διαχείρισης την ασφαλιστική του…

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: