ΜΕΝΟΥ
Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για 30 - 39 ετών με AstraZeneca

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για 30 – 39 ετών με AstraZeneca

Health Newsroom

Από την Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 30-39 με το σκεύασμα της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. 

Συγκεκριμένα είπε “Από τη Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα και αμέσως την επόμενη μέρα, για όποιον δηλώσει, θα μπορέσουν να εμβολιαστούν οι ηλικίες 30-39 ετών με AstraZeneca. Και φυσικά συνεχίζουμε να εμβολιάζουμε όλες τις άλλες ηλικίες με όλα τα εμβόλια. Και αυτή η ηλικία σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μετά από κάποιους μήνες, με όλα τα εμβόλια”.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι το Υπουργείο φέρνει νομοθετική διάταξη στην Βουλή τις επόμενες μέρες, που δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί εκτός από τα Κέντρα Υγείας, τα Νοσοκομεία, τα Mega Centers και σε ιδιωτικά πολυϊατρεία, σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, σε ιδιωτικές κλινικές, σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό τους και με όλους τους κανόνες ασφάλειας και προφύλαξης και όλη την οργάνωση η οποία έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο το πρόγραμμα «Ελευθερία».

Επίσης, ανέφερε ότι θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες, καθώς επίσης, και τα Σάββατα και τις Κυριακές. Για αυτές τις υπερωρίες του προσωπικού, επεσήμανε, θα οριστεί και το ανάλογο αντίτιμο.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους από την πλευρά του ανέφερε ότι το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 και 45-49 θα γίνει στην συνέχεια και θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις προσεχείς ημέρες. Όπως εξήγησε “βλέποντας τα ραντεβού, για να μπορέσουμε να πετύχουμε το τείχος ανοσίας εντός του καλοκαιριού, δημιουργούμε δεύτερη γραμμή εμβολιασμών, ένα δεύτερο σύστημα εμβολιασμού, που αφορά νεότερες ηλικιακές ομάδες. Ξεκινώντας από τους νεότερους και πιο συγκεκριμένα την ηλικιακή ομάδα 30-39, έτσι ώστε οι συμπολίτες μας από την ομάδα αυτά, αν θέλουν να εμβολιαστούν νωρίτερα να το κάνουν αρκετά πιο νωρίς από την αναμενόμενη ημερομηνία εμβολιασμού τους, με το εμβόλιο της AstraZeneca”.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, οι εμβολιασμοί τον Μάιο θα ξεκινήσουν στις 4 του μήνα. Επιπλέον, το ωράριο των εμβολιαστικών κέντρων επεκτείνεται ως τις 10 το βράδυ και ανάλογα με τις παραδόσεις των εμβολίων θα ξεκινήσει και η επταήμερη λειτουργία. “Τον Μάιο θα αναπτύξουμε 1.471 εμβολιαστικά κέντρα, και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί και το επόμενο διάστημα που θα προστεθούν δυνάμεις και από τον ιδιωτικό τομέα” υπογράμμισε.

Δείτε την ενημέρωση:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: