ΜΕΝΟΥ
Ποιοι παίρνουν σειρά για τα self-tests;

Ποιοι παίρνουν σειρά για τα self-tests;

Health Newsroom

Στη διάθεση των self-tests αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα,.

Όπως ανέφερε, “υπάρχει ένας σχεδιασμός που αφορά στην προτεραιοποίηση πληθυσμιακών ομάδων που μετά τους μαθητές θα κάνουν το self-test. Και ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει το λιανικό εμπόριο, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τη μεταποίηση, το χονδρικό εμπόριο και την εστίαση, στο μέρος βεβαίως που η εστίαση είναι ανοιχτή. Από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε στο γενικό πληθυσμό”.

Σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές κατηγορίες που πιθανόν να είναι υποχρεωτικό το self-test, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει καταλήξει σε κάποια απόφαση. “Σύμφωνα με την νομοθεσία, άλλωστε, θα πρέπει να υπάρξει και γνώμη της Επιτροπής των ειδικών προτού προβούμε σε μια τέτοια απόφαση” είπε. Παράλληλα ενημέρωσε ότι “οι υπόλοιπες κατηγορίες που θα κάνουν self-test, δεν θα είναι όπως στα σχολεία, που θα είναι δυο φορές την εβδομάδα. Θα είναι μια φορά την εβδομάδα”.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι τα διπλά self test ανά βδομάδα για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές Λυκείων θα ισχύουν για το πρώτο διάστημα, προκειμένου με ασφάλεια να οδηγηθούν οι μαθητές και το άνοιγμα των σχολείων τις επόμενες μέρες και κυρίως μέχρι το Πάσχα, ενώ το επόμενο διάστημα τα σχολεία θα λειτουργούν με ένα self test ανά βδομάδα.

Τέλος, σημείωσε ότι στην περίπτωση που το τεστ βγει μη έγκυρο, δηλαδή ούτε θετικό, ούτε αρνητικό, θα πρέπει ο χρήστης με την επίδειξη του μη έγκυρου τεστ, να προσέλθει σε μια δημόσια δομή, όπου γίνεται επαναληπτικό τεστ. Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, η πιθανότητα αυτή είναι σχεδόν απειροελάχιστη.

Δείτε την ενημέρωση:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: