ΜΕΝΟΥ
Ο τομέας της Ιδιωτικής Υγείας μπαίνει δυναμικά στη μάχη κατά της πανδημίας!

Ο τομέας της Ιδιωτικής Υγείας μπαίνει δυναμικά στη μάχη κατά της πανδημίας!

Health Newsroom

Μετά την ένταξη της Κλινικής «ΙΑΤΡΙΚΟ Περιστερίου» (του Ομίλου ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ) και του μαιευτηρίου «ΛΗΤΩ» (του Ομίλου Hellenic Healthcare Group) για τη νοσηλεία περιστατικών με COVID-19, ο τομέας της Ιδιωτικής Υγείας παρέχει άλλες 550 κλίνες στο ΕΣΥ για την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από περιστατικά non Covid-19. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, «όλη η Ελλάδα είναι πλέον μια Υγειονομική Περιφέρεια, ένα ενιαίο εθνικό σύστημα Υγείας αποτελούμενο από τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., τις ιδιωτικές Κλινικές και τα στρατιωτικά Νοσοκομεία. Όπου και όταν χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές ασθενών σε όμορους Νομούς και αεροδιακομιδές με μέριμνα του ΕΚΑΒ».

Συνολικά, ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί στην Αττική, στις δύο Υγειονομικές Περιφέρειες, άλλες 550 κλίνες οι οποίες είναι αναλυτικά:

450 non Covid:

  • Το Hellenic HealthCare Group άλλες 300 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Το ΙΑΣΩ Α.Ε. άλλες 100 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών άλλες 50 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Και 100 κλίνες Covid:

  • Ο Όμιλος Ευρωκλινικής Αθηνών 60 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Ο Όμιλος Βιοϊατρική 40 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Παράλληλα από τον ιδιωτικό τομέα προστίθενται στο ΕΣΥ άλλες 10 ΜΕΘ και έτσι από τις 130 φτάνουμε στις 140 στην Αττική.

Όπως δήλωσε ο Σέργιος Σταμπουλούς, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), «τα ιδιωτικά νοσοκομεία του ΣΕΚ έχουν, από την πρώτη μέρα της πανδημίας, σταθεί σημαντικοί αρωγοί στην πανεθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του COVID-19 παρέχοντας συνεχή υποστήριξη στο υπουργείο Υγείας, ανάλογα με τις εκάστοτε υφιστάμενες ανάγκες. 

Στο σύνολό τους τα νοσοκομεία του ΣΕΚ έχουν διαθέσει, ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας την περασμένη άνοιξη, σημαντικό αριθμό κλινών ΜΕΘ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας προκειμένου να διευκολυνθεί ο εθνικός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, αριθμός ο οποίος έφτασε περί τις 120 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική και 43 στη Θεσσαλονίκη κατά τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα αιχμής. Αντίστοιχα, διετέθη μεγάλος αριθμός κλινών για non-covid περιστατικά τόσο στη Θεσσαλονίκη κατά το 2ο κύμα της πανδημίας, όσο και στην Αθήνα κατά το τρέχον χρονικό διάστημα, ενώ νοσοκομεία του Συνδέσμου συνέδραμαν και εξακολουθούν να συνδράμουν στην εφημερία νοσοκομείων του Δημοσίου κατά τα διαστήματα πίεσης του συστήματος».

«Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η συμβολή του Συνδέσμου και των Ομίλων που τον αποτελούν στη διαχείριση της πανδημίας ήταν και εξακολουθεί να είναι κομβικής σημασίας για τη βιωσιμότητα του σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας και τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και εκπρόσωποι των νοσοκομείων μας είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το υπουργείο Υγείας για την παροχή οποιασδήποτε συνδρομής έχει μέχρι σήμερα απαιτηθεί, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας», καταλήγει ο κ. Σταμπουλούς.

Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) εκπροσωπεί τους μεγαλύτερους ομίλους ιδιωτικών κλινικών στη χώρα. Μέλη του είναι, μεταξύ άλλων, όλες οι κλινικές του Ομίλου HHG (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ), οι Όμιλοι του Ιατρικού, της Βιοϊατρικής, της Euromedica, καθώς και οι κλινικές Άγιος Λουκάς, Ιασώ, Ευρωκλινική, Mediterraneo, Ερρίκος Ντυνάν και Λευκός Σταυρός.


Στη φωτογραφία ο κ. Σέργιος Σταμπουλούς, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ)

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: