ΜΕΝΟΥ
Πότε θα εμβολιαστούν όσοι έχασαν το ραντεβού τους λόγω κακοκαιρίας

Πότε θα εμβολιαστούν όσοι έχασαν το ραντεβού τους λόγω κακοκαιρίας

Health Newsroom

Τη διαβεβαίωση ότι έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να επαναπρογραμματιστούν άμεσα τα ραντεβού των συμπολιτών μας που έχασαν τον εμβολιασμό λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, αλλά και ότι δεν χάθηκε η πλειονότητα των δόσεων των εμβολίων, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Όπως ανέφερε, εκτός από αυτούς που είχαν κλείσει ραντεβού και κατάφεραν να προσέλθουνν στα εμβολιαστικά κέντρα, εμβολιάστηκαν πάνω από 450 τρόφιμοι και εργαζόμενοι στις Φυλακές Κορυδαλλού, στις γυναικείες φυλακές, στο Νοσοκομείο των Φυλακών και στο ΠΡΟΚΕΚΑ στην Αμυγδαλέζα. Ειδικότερα στο ΠΡΟΚΕΚΑ, εμβολιάστηκαν πάνω από 250 φιλοξενούμενοι από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ. Και, ομοίως, με βάση το μηχανισμό αναπλήρωσης δόσεων, εμβολιάστηκαν ένστολοι, στρατιωτικοί και λοιποί σε Εμβολιαστικά Κέντρα, Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία.

Όσο αφορά τα ραντεβού που αναβλήθηκαν και περιλαμβάνουν και την πρώτη δόση του εμβολιασμού για κάποιους και τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού για κάποιους άλλους, έχει ληφθεί μέριμνα έτσι ώστε να επαναπρογραμματιστούν άμεσα. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, οι πολίτες θα ενημερωθούν με μήνυμα στο κινητό τους για την ημέρα και την ώρα του εμβολιασμού τους. 

Ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, από την πλευρά του ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα προγραμματιστούν αυτά τα ραντεβού και τον τρόπο και τη χρονική στιγμή που θα ενημερωθούν οι συμπολίτες μας των οποίων τα ραντεβού αναβλήθηκαν. Όπως είπε όλα τα ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν τις επόμενες μέρες και όλοι οι πολίτες θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό για την ακριβή ώρα, ημερομηνία και εμβολιαστικό κέντρο που είναι ο εμβολιασμός.

Για την ηλικιακή ομάδα 60- 64 τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα που ήταν το αρχικό ραντεβού. Οι πολίτες αυτοί θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό τρεις ημέρες πριν από το νέο τους ραντεβού. Δηλαδή, κάποιος πολίτης που έχει ραντεβού την Τετάρτη, θα λάβει μήνυμα στο κινητό του την Κυριακή.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά τους πολίτες οι οποίοι είχαν ραντεβού στο μεγάλο εμβολιαστικό σταθμό της HELEXPO στο Μαρούσι. Αυτά τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή και πάλι με την ίδια διαδικασία, δηλαδή, θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τρεις ημέρες πριν από το ραντεβού.

Η τρίτη ομάδα η οποία αφορά τις ηλικιακές κατηγορίες από 75 και άνω καθώς και άλλες κατηγορίες, όπως πχ υγειονομικοί κλπ, έχει υπάρξει μέριμνα, έτσι ώστε όλα αυτά τα ραντεβού, οι εμβολιασμοί οι οποίοι δεν έγιναν την Τρίτη και την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα στο κινητό για την ακριβή ώρα και εμβολιαστικό κέντρο που θα είναι το ραντεβού τους. Η διαφορά της ομάδας αυτής από τις προηγούμενες δύο είναι ότι η πλειονότητα αυτών των ραντεβού αφορά δεύτερες δόσεις. Επιπλέον, σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν κατ’ εξαίρεση και την Κυριακή, έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση από την ημερομηνία που έγινε ο πρώτος εμβολιασμός.

Δείτε την ενημέρωση:

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: