ΜΕΝΟΥ
Η IATA θα κυκλοφορήσει το Travel Health Pass το πρώτο τρίμηνο του 2021

Η IATA θα κυκλοφορήσει το Travel Health Pass το πρώτο τρίμηνο του 2021

Health Newsroom

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) αποκάλυψε πρόσφατα βασικά στοιχεία σχεδίασης του Travel Pass, μιας εφαρμογής για κινητά που βοηθά τους ταξιδιώτες να διαχειρίζονται εύκολα και με ασφάλεια τα ταξίδια τους σύμφωνα με οποιεσδήποτε κυβερνητικές απαιτήσεις για δοκιμές κοροναϊού (Covid-19) ή πληροφορίες για εμβόλια. Το IATA Travel Pass έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021 για Android και iPhone.

Σύμφωνα με το news.gtp.gr (δείτε εδώ) το ταξιδιωτικό πάσο είναι ένα ψηφιακό δελτίο υγείας που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει το ασφαλές άνοιγμα των συνόρων στην εποχή του Covid-19.

“Το IATA Travel Pass είναι μια λύση που μπορούν να εμπιστευτούν τόσο οι ταξιδιώτες όσο και οι κυβερνήσεις”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA Alexandre de Juniac, υπογραμμίζοντας ότι κατασκευάζεται με ασφάλεια δεδομένων, ευκολία και επαλήθευση ως κορυφαίες προτεραιότητες.

Σύμφωνα με την IATA, τα ακόλουθα τρία κρίσιμα στοιχεία σχεδιασμού τονίζουν αυτές τις προτεραιότητες:

  • Θέτοντας στους ταξιδιώτες τον έλεγχο των προσωπικών τους πληροφοριών για την ασφάλεια δεδομένων υψηλού επιπέδου και την προστασία της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων, καθώς, τεχνικά, η εφαρμογή κατασκευάζεται σύμφωνα με τις αρχές Self-Sovereign Identity (SSI) (ένας όρος που χρησιμοποιείται για την περιγραφή της ψηφιακής κίνησης που αναγνωρίζει ένα άτομο πρέπει να κατέχει και να ελέγχει την ταυτότητά του χωρίς τις παρεμβαίνουσες διοικητικές αρχές).
  • Παγκόσμια πρότυπα που αναγνωρίζονται από τις κυβερνήσεις για να διασφαλίσουν την επαληθευμένη ταυτότητα και τις πληροφορίες για τα τεστ / εμβόλια.
  • Η ευκολία και η βιοασφάλεια θα ενισχυθούν με την ενσωμάτωση σε διαδικασίες ανέπαφων ταξιδιών.

Η IATA υπενθυμίζει ότι η βιομηχανία αναπτύσσει διεπαφές χωρίς επαφή ως μέρος ενός προγράμματος μετατροπής One ID εδώ και αρκετά χρόνια.

Η ενότητα διαχείρισης ψηφιακής ταυτότητας του IATA Travel Pass χρησιμοποιεί τις καλά ανεπτυγμένες αρχές του One ID (οι οποίες, με τη σειρά τους, βασίζονται στα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας-ICAO). Για τον επιβάτη, αυτό σημαίνει ότι το IATA Travel Pass θα ξεκλειδώσει επίσης τη δυνατότητα βολικών διαδικασιών χωρίς επαφή από το check in έως την επιβίβαση «Ως εκ τούτου, ενώ η ανάγκη για επαλήθευση πληροφοριών Covid-19 μπορεί τελικά να εξαφανιστεί όταν ξεπεράσουμε την πανδημία, το IATA Travel Pass, ωστόσο, θα παραμείνει ως τολμηρό βήμα προς τα εμπρός στην εφαρμογή των ανέπαφων ταξιδιών», λέει ο σύλλογος.

Οι επιβάτες θέλουν ταξίδια χωρίς επαφή

Η έρευνα της IATA εν μέσω της κρίσης Covis-19 (Σεπτέμβριος 2020) έδειξε ότι οι ανεπαφικές διαδικασίες θα είναι δημοφιλείς στους ταξιδιώτες, καθώς:

  • Το 70% των επιβατών είχε ανησυχίες σχετικά με την παράδοση του διαβατηρίου, του τηλεφώνου ή της κάρτας επιβίβασής τους σε πράκτορες αεροπορικών εταιρειών, προσωπικό ασφαλείας ή κυβερνητικούς υπαλλήλους στο αεροδρόμιο.
  • Το 85% των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι η επεξεργασία χωρίς επαφή σε όλο το αεροδρόμιο θα τους έκανε να νιώσουν ασφαλέστερους.
  • Ενώ, το 44% των ταξιδιωτών δήλωσε ότι είναι πρόθυμοι να κοινοποιήσουν προσωπικά δεδομένα, ποσοστό αυξημένο σημαντικά από το 30% που ήταν τον Ιούνιο του 2020.

Όταν κυκλοφορήσει, το IATA Travel Pass θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες “Secure Enclave” των συσκευών Apple για iPhone και μια παρόμοια τεχνολογία κρυπτογράφησης ασφαλείας για Android.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: