ΜΕΝΟΥ
Οι Έλληνες και ο κορονοϊός: Μια χώρα σε δεύτερο Lockdown - Νέα Έρευνα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών!

Οι Έλληνες και ο κορονοϊός: Μια χώρα σε δεύτερο Lockdown – Νέα Έρευνα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών!

Health Newsroom

Τη δεύτερη κατά σειρά έρευνα, για τις απόψεις των Ελλήνων για τον κορωνοϊό, διεξάγει το Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών, του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η έρευνα έχει τίτλο «Οι Έλληνες και ο κορονοϊός: Μια χώρα σε δεύτερο Lockdown» και διεξάγεται διαδικτυακά με σκοπό να καταγράψει το τρόπο που η κοινωνία αντιμετωπίζει το τρέχον lockdown και εάν έχει διαφοροποιηθεί συγκριτικά με την πρώτη φάση του εγκλεισμού.

Η ερευνητική ομάδα αποτελείται από το Διευθυντή του Εργαστηρίου Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επιστημονικό Υπεύθυνο Καθηγητή Στέλιο Παπαθανασόπουλο και τους Ερευνητές, Επίκουρο Καθηγητή Αντώνη Αρμενάκη και Δρ. Αχιλλέα Καραδημητρίου.

Η πρώτη έρευνα υλοποιήθηκε την περίοδο 27 Μαρτίου – 23 Απρίλιου 2020, όταν η Ελλάδα, όπως όλη η υφήλιος, βρέθηκε αντιμέτωπη με την κορύφωση της πρώτης φάσης της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης του COVID-19. Την περίοδο εκείνη, όπως και τώρα, η νέα «κανονικότητα» δοκίμασε και εξακολουθεί να δοκιμάζει τις αντοχές πολλών κοινωνικών θεσμών όπως του πολιτικού συστήματος, των ΜΜΕ, της Αστυνομίας, της Εκκλησίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον Κορωνοϊό να ανάγεται σε μείζον ζήτημα της δημόσιας σφαίρας, μονοπωλώντας τις συζητήσεις ακόμα και στον ιδιωτικό βίο.

Παράλληλα, όπως συμβαίνει συνήθως σε μια σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση των πολιτών, παρέχοντας πληροφορίες και βοηθώντας μεμονωμένα άτομα να αισθανθούν συνδεδεμένα με τις εξελίξεις (δείτε εδώ τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας).

Η άποψη του κοινού είναι σημαντική και μπορεί να συμμετέχει στην έρευνα, εύκολα και γρήγορα, πατώντας στον σύνδεσμο: https://kwiksurveys.com/s/nIFUrm68#/0

Οι απαντήσεις που συλλέγονται και επεξεργάζονται πάντοτε ανώνυμα και σε αθροιστική μορφή, σε πλήρη συμφωνία με τους κανόνες για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR, EU, 2016/679). Το ερωτηματολόγιο δεν έχει εμπορικούς σκοπούς. Τα συλλεγμένα και συγκεντρωτικά δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για επιστημονικές έρευνες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: