ΜΕΝΟΥ
Τι ισχύει για τις ΜΕΘ - Τι μέτρα παίρνει η Κυβέρνηση για τους ασυμπτωματικούς μετανάστες;

Τι ισχύει για τις ΜΕΘ – Τι μέτρα παίρνει η Κυβέρνηση για τους ασυμπτωματικούς μετανάστες;

Health Newsroom

Κόκκινος συναγερμός έχει χτυπήσει στο εσωτερικό της Κυβέρνησης για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των περιστατικών που περνούν το κατώφλι των νοσοκομείων αναφοράς.

Στο αρμόδιο υπουργείο επικρατεί ανησυχία για την εξέλιξη αυτή, γι αυτό και ετοιμάζει ήδη το σχέδιο για την επόμενη μέρα κινούμενο σε δύο κατευθύνσεις: την περαιτέρω αύξηση κλινών ΜΕΘ και στην αντιμετώπιση των ασυμπτωματικών μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας που φιλοξενούνται προς το παρόν  σε μονάδες Υγείας.

Η Κυβέρνηση εφαρμόζει ήδη το σχεδιασμό για αύξηση των κλινών Μ.Ε.Θ., ώστε άμεσα οι κλίνες Μ.Ε.Θ.-Covid να αυξηθούν κατά 40 από τις 941 που καταγράφονται σήμερα. Ήδη, οι 14 έχουν δοθεί και ακολουθούν οι υπόλοιπες. Πρόκειται για 12 κλίνες στο «Σωτηρία», 12 στο Ασκληπιείο Βούλας, 6 στο «Αττικόν», 4 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής και 6 στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας 236 νέων μόνιμων κλινών Μ.Ε.Θ. από τις δωρεές των τελευταίων μηνών. Συγκεκριμένα, 155 υπερσύγχρονες Μ.Ε.Θ. και 19 Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας από την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα αρχίσουν να παραδίδονται στο Ε.Σ.Υ. πριν το τέλος του έτους. Εντός του Οκτωβρίου ολοκληρώνεται και η εμβληματική δωρεά της Βουλής των Ελλήνων για την κατασκευή 50 κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». Έως τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται και η παράδοση 8 Μ.Ε.Θ. και 4 Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας από την δωρεά του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, της κυρίας Αγγελικής Φράγκου και της ΙΟΝ Α.Ε. Η Κυβέρνηση δίνει μάχη με τον χρόνο προκειμένου οι  565 κλίνες Μ.Ε.Θ. που άφησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να φτάσουν τις 1.200 που είναι ο μέσος όρος της Ε.Ε., μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες.

Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στη δημιουργία ξενοδοχείων καραντίνας με υγειονομική επίβλεψη, όπου θα φιλοξενηθούν ασυμπτωματικοί νεαροί, κατά κύριο λόγο, μετανάστες, πρόσφυγες με κορονοϊό, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί ούτε περαιτέρω πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας, ούτε περαιτέρω πίεση στα νοσοκομεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: