ΜΕΝΟΥ
Η επιστήμων του Χάρβαρντ Ναταλία Λινού υποψήφια για το Αμερικανικό Κογκρέσο!

Η επιστήμων του Χάρβαρντ Ναταλία Λινού υποψήφια για το Αμερικανικό Κογκρέσο!

Health Newsroom

Η Ναταλία Λινού είναι από εκείνους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες της διασποράς, οι οποίοι σε κάνουν να νιώθεις συγκίνηση και υπερηφάνεια με τη συνεχή πρόοδο τους! 

Σήμερα όμως οι ευχές του Nextdeal συνοδεύουν τη Ναταλία Λινού, γιατί αφού έχει διακριθεί -και μάλιστα σε νεαρή ηλικία- στο χώρο της επιστήμης, δίνει μια ξεχωριστή μάχη στο στίβο της πολιτικής, ως υποψήφια με το Δημοκρατικό Κόμμα για την Ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ουάσιγκτον της τέταρτης εκλογικής περιφέρειας της Μασαχουσέτης. 

Μεγαλωμένη με τα ιδανικά και τις αρχές του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, η Ναταλία Λινού είναι ένας άνθρωπος της διαρκούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό, όταν είναι μέλος της οικογένειας -τρίτη στη σειρά από τα πέντε παιδιά- του καθηγητή Χειρουργικής Δημήτρη Λινού και της καθηγήτριας  Κοινωνικής Επιδημιολογίας και ιδρύτριας του του Ινστιτούτου Prolepsis Αθηνάς Λινού.

Η Ναταλία Λινού γεννήθηκε στο Κλίβελαντ του Οχάιο το 1982. Αποφοίτησε από το Λύκειο της Αμερικανικής Κοινότητας ACS στην Αθήνα και συνέχισε τις προπτυχιακές πανεπιστημιακές της σπουδές στο Harvard College, όπου πήρε πτυχίο Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Αργότερα επέστρεψε στο Harvard School of Public Health για τις μεταπτυχιακές της σπουδές, αποκτώντας δύο ακόμα πτυχία, Master in Science και Doctor of Science (ScD) στην Κοινωνική Επιδημιολογία.

Μετά από εξετάσεις πέτυχε να εισαχθεί στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στον οποίο εργάσθηκε για πολλά χρόνια τόσο στα γραφεία του στη Βηρυτό όσο και αργότερα στη Νέα Υόρκη στην Υπηρεσία UNDP για την οικονομική ανάπτυξη των οικονομικά αδυνάτων κρατών. Πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη διαφόρων προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας, των διακρίσεων και της υγείας, ενώ σημαντική επίσης ήταν η προσφορά της στους κατοίκους της πολιτείας της Νέας Υόρκης κατά την περίοδο της απειλής από τον ιό Ebola.

Σήμερα είναι διευθύνουσα σύμβουλος στο Κέντρο για την Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Xavier Bagnoud στο Χάρβαρντ. Μένει στο Μπρούκλιν Μασαχουσέτης με το σύζυγο της Πωλ και τα τρία παιδιά τους, την Αμαλία, το Λεωνίδα και την Αλεξάνδρα.

«Είμαι περήφανη γιατί έχω μεγαλώσει σε μια ελληνική οικογένεια που ήταν θρησκευόμενη, πηγαίναμε στην εκκλησία και νηστεύαμε Τετάρτη και Παρασκευή, αλλά επίσης μια οικογένεια φεμινιστική, με προσήλωση στην επιστήμη. Οι γονείς μου είναι και οι δύο γιατροί και οι δύο εκτιμούν την επιστήμη και την εκπαίδευση, και μας μεγάλωσαν με μια έντονη ηθική πυξίδα, τις αξίες της δικαιοσύνης και της ισότητας. Στις ΗΠΑ αυτό τοποθετείται στην προοδευτική ατζέντα, αλλά είναι θέμα αρχών. Απέκτησα αυτές τις προοδευτικές ηθικές αρχές μέσα από τη θρησκεία, ωστόσο στις ΗΠΑ πολλοί προοδευτικοί δεν είναι πιστοί. Είναι ένα ενδιαφέρον παράδοξο, αλλά μου επιτρέπει να συνδέομαι με την ελληνοαμερικανική κοινότητα, η οποία νομίζω υποστηρίζει την υποψηφιότητά μου όχι για τις προοδευτικές μου αξίες αλλά ως μια επιστήμονα με γερές σπουδές που είναι πρόθυμη να συνδράμει, και πιστεύω ότι εκτιμούν ότι είμαι μητέρα τριών μικρών παιδιών», δήλωσε χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξη της στην Καθημερινή.

Η Ναταλία Λινού αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, όταν διαπίστωσε την τραγική αντιμετώπιση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της απειλής της πανδημίας του κορονοϊού στην Αμερική και την απαξίωση από την πλευρά του διακεκριμένων επιστημόνων. «Οι ειδικοί επιστήμονες πρέπει να είναι αυτοί που θα αποφασίζουν για τις τύχες της Δημόσιας Υγείας των πολιτών. Η προσέγγισή μου σε όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι από τη σκοπιά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα είμαι ισχυρός σύμμαχος και υποστηρικτής σε αυτά για την ελληνοαμερικανική κοινότητα», αναφέρει σε συνέντευξη της.

Ελπίζουμε η Ομογένεια της Αμερικής να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια της Ναταλίας Λινού και να τη δούμε να καταλαμβάνει μια από τις έδρες του Αμερικάνικου Κογκρέσου!

Η Ελλάδα μας χρειάζεται τη φωνή της μέσα σε ένα τέτοιο ισχυρό όργανο μιας παγκόσμιας υπερδύναμης! 

Καλή επιτυχία Ναταλία!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: