ΜΕΝΟΥ
Δείτε το σχέδιο για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στη νησιωτική χώρα

Δείτε το σχέδιο για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στη νησιωτική χώρα

Health Newsroom

Το σχέδιο για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στη νησιωτική χώρα και το άνοιγμα της Ελλάδας στον τουρισμό ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας (δείτε εδώ τι ανακοίνωσε ο κ. Θεοχάρης).

Παρουσιάζοντας το σχέδιο για την ενίσχυση των Υγειονομικών Δομών στη νησιωτική χώρα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε ουσιαστικά στον βασικό του άξονα, που είναι η ενδυνάμωση των δομών υγείας με ανθρώπινο δυναμικό,  μέσα ατομικής προστασίας, διασύνδεση των νησιωτικών δομών µε νοσοκομεία COVID-19, πρόσβαση σε έλεγχο ανίχνευσης του ιού (testing) και ενίσχυση του συστήματος διακομιδών.

Όπως είπε, σήμερα υπάρχουν δεσμευμένες 446 απλές κλίνες νοσηλείας COVID-19 στα νησιά που δύνανται να αυξηθούν σε 694 άμεσα αν χρειαστεί. Επίσης, δεσμεύτηκαν 18 κλίνες ΜΕΘ για νοσηλεία COVID-19 στα νησιά που δύναται να αυξηθούν σε 79 αν χρειαστεί. Οι κλίνες ΜΕΘ COVID-19 θα χρησιμοποιούνται μέχρι την εξασφάλιση της διακομιδής των ασθενών στα κέντρα αναφοράς.

Όσο αφορά τις διακομιδές των ασθενών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι από την επόμενη εβδομάδα το ΕΚΑΒ θα έχει στη διάθεσή του 11 ειδικές κάψουλες για τη μεταφορά σοβαρών περιστατικών, τα οποία χρίζουν διασωλήνωσης, από τα νησιά σε νοσοκομεία της κεντρικής Ελλάδας. Οι εναέριες διακομιδές θα εκτελούνται με αεροσκάφη και ελικόπτερα που διαχειρίζεται και διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία ή εκμισθωμένα πτητικά μέσα από την Πολιτική Προστασία που είναι πιστοποιημένα για την εκτέλεση αεροδιακομιδών. Οι πλωτές διακομιδές θα γίνονται με πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος είτε με μέσα ιδιωτών που υποδεικνύονται από το λιμενικό σώμα μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ. Για τις αεροδιακομιδές, υπάρχει σημαντική γεωγραφική κάλυψη, από το κέντρο επιχειρήσεων και τη βάση αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας στην Ελευσίνα αλλά και από τη βάση αεροδιακομιδών της Σύρου για τις Κυκλάδες, της Ρόδου για τα Δωδεκάνησα, του Ακτίου για τη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο και της Θεσσαλονίκης για τη βόρεια Ελλάδα. 

Στόχος του Υπουργείου είναι η Ελλάδα να παραµείνει υγειονοµικά ασφαλής χώρα ενόψει της τουριστικής περιόδου. 

Δείτε εδώ ολόκληρο το σχέδιο υπηρεσιών υγείας για τη νησιωτική χώρα.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: