ΜΕΝΟΥ
5 τροφές που κάνουν καλό στη διάθεση!

5 τροφές που κάνουν καλό στη διάθεση!

Health Newsroom

Το γνωρίζατε ότι υπάρχουν τρόφιμα που κάνουν καλό όχι μόνο στην υγεία μας, αλλά ταυτόχρονα τονώνουν και τη ψυχολογία μας;

Τρόφιμα που θα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα και συνάμα να προσδώσουν ένα αίσθημα ευεξίας αυτές τις δύσκολες μέρες. 

Καταναλώνουμε λοιπόν περισσότερες τροφές, είτε μόνες τους είτε σε συνδυασμό με άλλες, όπως: 

  • Καρύδια: Η περιεκτικότητά τους σε ω–3 λιπαρά οξέα φαίνεται να παίζει ρόλο στη διατήρηση της καλής διάθεσης, ενώ η συστηματική κατανάλωσή τους προστατεύει από ένα μεγάλο αριθμό προβλημάτων υγείας.
  • Μπρόκολο: Η περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ το καθιστά ευεργετικό για τη διάθεσή μας.
  • Παγωτό: Εκτός από τη μοναδική, πλούσια και γλυκιά γεύση του, η περιεκτικότητά του σε πρωτείνη αυξάνει τις πιθανότητες να νιώσουμε πλήρεις και ευδιάθετοι. 
  • Ψάρια: Η περιεκτικότητα σε ω -3, ιώδιο και σίδηρο τα κατατάσσει σε μια από τις σημαντικότερες τροφές για τον εγκέφαλο και την αίσθηση ευφορίας.
  • Σοκολάτα: Η σοκολάτα μας γεμίζει ικανοποίηση και τα αποτελέσματα στη ψυχολογία μας είναι άμεσα ορατά. Την επόμενη φορά απολαύστε την χωρίς ενοχές, καθώς βοηθά το σώμα μας να αποφύγει τις συνέπειες του στρες!

Προσέχουμε τις σωστές ποσότητες των τροφίμων για να μην αυξηθεί το βάρος μας αλλά σίγουρα βάζουμε στην καθημερινότητά μας αυτά τα υπέροχα τρόφιμα, που αναδεικνύονται «σύμμαχοι» στην υγεία και θα απογειώσουν τη διάθεσή μας.  

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: