ΜΕΝΟΥ
7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Health Newsroom

Σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, το θέμα της πρόληψης των ασθενειών και η προαγωγή της καλής υγείας. Για τον λόγο αυτό, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που εορτάζεται σήμερα 7 Απριλίου, είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε την υγεία και να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι ο καθένας μας πρέπει να έχει πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, όποτε και όπου χρειάζεται.

Με αφορμή την σημερινή ημέρα το Next Deal σας ενημερώνει για τη σπουδαιότητα της πρόληψης στην υγεία σας.

Σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ το θέμα της πρόληψης των ασθενειών και η προαγωγή της καλής υγείας. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική όχι μόνο για τις νεαρές ηλικίες αλλά ακόμη και για άτομα άνω των 65 ετών, τα οποία σε μεγάλο ποσοστό παραμελούν ή και αγνοούν την αξία της.

Μολονότι η πρόληψη δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση την ιατρική περίθαλψη ή τη θεραπεία, η προσέγγιση αυτή συμβάλλει στη μείωση της συχνότητας και της επικράτησης των χρόνιων παθήσεων στο γενικό πληθυσμό και κατ’ επέκταση στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

H σημασία της πρόληψης

Πρόληψη σημαίνει τρόπος ζωής. Το να είστε εσείς οι ίδιοι ένθερμοι υποστηρικτές και «σύμμαχοι» της καλής υγείας, είναι ο κανόνας της πρόληψης. Η καθημερινή φροντίδα σε απλά βασικά πράγματα όπως η διατροφή, η φυσική δραστηριότητα, το κάπνισμα και το αλκοόλ είναι αυτά που αυξάνουν τις πιθανότητες να ζήσετε μια μακρά, υγιή και ποιοτική ζωή.

Καλύτερη υγεία και περίθαλψη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 80% των χρόνιων ασθενειών μπορεί να προληφθεί. Οι βασικοί παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση μίας ασθένειας είναι η ανθυγιεινή διατροφή, η απουσία άσκησης και το κάπνισμα. Οι επιλογές του τρόπου ζωής έχουν, άμεσα ή έμμεσα, αντίκρισμα στην υγεία και τη μακροζωία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Χαμηλότερο κόστος 

Η φροντίδα του εαυτού σας αποτρέπει προβλήματα υγείας και εξοικονομεί χρήματα, ελαχιστοποιώντας τον αριθμό των ιατρικών επισκέψεων αλλά και τη χρήση φαρμάκων.

Η πρόληψη μειώνει σημαντικά το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης, που συνδέεται με την ασθένεια.

Ευεργετικά οφέλη

Οι άνθρωποι που υιοθετούν ένα προληπτικό πρόγραμμα για την υγεία τους παρατηρούν:

  • Καλύτερη ποιότητα ζωής
  • Χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών
  • Πιο γρήγορη και εύκολη θεραπεία σε προβλήματα που πιθανώς προκύψουν
  • Μακροημέρευση

Συμπερασματικά, η πρόληψη λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας από μακροχρόνιες νόσους, ενώ χαρίζει ποιότητα στο πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή, την Υγεία!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: