ΜΕΝΟΥ
Σεμινάριο στο ΙΑΣΩ: Η κολποσκόπηση, πολύτιμο «κλειδί», στον τομέα της παθολογίας τραχήλου

Σεμινάριο στο ΙΑΣΩ: Η κολποσκόπηση, πολύτιμο «κλειδί», στον τομέα της παθολογίας τραχήλου

Health Newsroom

Η κολποσκόπηση αποτελεί μια πολύτιμη εξέταση, η οποία μέσω ειδικού οργάνου (του κολποσκόπιου) μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο ολόκληρου του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας (τράχηλος) για την ανεύρεση προκαρκινικικών αλλοιώσεων, τον προεγχειρητικό σχεδιασμό και τη μετεγχειρητική παρακολούθηση μετά από κάποια επέμβαση. 

Με στόχο τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των γυναικολόγων της χώρας μας στην κολποσκόπηση, καθώς και την προώθηση της έρευνας στον τομέα της παθολογίας τραχήλου, έτσι ώστε να βελτιωθεί  η ποιότητα της παροχής των σχετικών υπηρεσιών στις Ελληνίδες, το ΙΑΣΩ θα πραγματοποιήσει -την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιουνίου- το 17Ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου. 

Όπως κάθε χρόνο το Σεμινάριο θα πλαισιώσουν έγκριτοι Έλληνες και ξένοι εκπαιδευτές. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, διαδραστικές συνεδρίες και πρακτικές ασκήσεις σε ειδικά προκατασκευασμένα μοντέλα. Τα χαρακτηριστικά αυτά καθιέρωσαν την επιστημονική αυτή εκδήλωση στη χώρα μας και την αναγνώρισή της στο εξωτερικό.

To Σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου και θα μοριοδοτηθεί από την Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία. Επίσης, αναγνωρίζεται επισήμως από την EFC (European Federation for Colposcopy).

Επιστημονικοί υπεύθυνοι του σεμιναρίου είναι οι καθηγητές Εμμανουήλ Διακομανώλης (ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της  Ελληνικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου) και  Αλέξανδρος Ροδολάκης (μέλος του Δ.Σ. της ίδιας εταιρείας).

Δείτε εδώ το πρόγραμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: