ΜΕΝΟΥ
ΕΟΠΥΥ: Πώς αποζημιώνεται η χρήση αποκλειστικής/κου νοσοκόμου!

ΕΟΠΥΥ: Πώς αποζημιώνεται η χρήση αποκλειστικής/κου νοσοκόμου!

Health Newsroom

Οδηγίες για τον τρόπο και τη διαδικασία απόδοσης δαπανών για χρήση αποκλειστικής/κου νοσοκόμου, δίνει με εγκύκλιο ο ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το νέο ΕΚΠΥ (άρθρο 25), η αναγνώριση απόδοσης δαπάνης για τη χρησιμοποίηση αποκλειστικής/κου νοσοκόμου ανά νοσηλεία και μέχρι και δύο νοσηλείες το μήνα, είναι δυνατή μόνο σε κρατικά Νοσοκομεία, για ασθενείς με βαριά γενική κατάσταση, για τους οποίους απαιτούνται ιδιαίτερες φροντίδες, μόνο κατά τη διάρκεια της νύκτας και μέχρι οκτώ νύκτες. Στην περίπτωση που απαιτείται παράταση χρήσης αποκλειστικής νοσοκόμας θα αποζημιώνεται μέχρι συνολικά δώδεκα νύκτες.

Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις κινητικά αναπήρων, η αποζημίωση αποκλειστικής νοσοκόμας δύναται να καλύπτει το σύνολο της νοσηλείας του δικαιούχου που έχει χρόνια πάθηση ή αναπηρία με ποσοστό 80% και άνω από επιτροπή ΚΕΠΑ.

Όταν για τη νοσηλεία του ασθενή δίδονται εγκρίσεις για ασυνεχή χρονικά διαστήματα μέσα στην ίδια νοσηλεία, η δαπάνη αποδίδεται συνολικά μέχρι οκτώ νύκτες ή μέχρι δώδεκα νύκτες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Η αποζημίωση ορίζεται σε 30 ευρώ για κάθε νύκτα τις καθημερινές και σε 40 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο και δείτε ποια δικαιολογητικά χρειάζονται για την απόδοση δαπάνης στους δικαιούχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: