ΜΕΝΟΥ
Δημήτρης Λινός: «Συνάντηση με έναν νέο γιατρό»! 

Δημήτρης Λινός: «Συνάντηση με έναν νέο γιατρό»! 

Health Newsroom

Στην κατάμεστη αίθουσα του κεντρικού κτηρίου του ΕΚΠΑ, παρουσιάστηκε την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου το νέο βιβλίο του καθηγητού της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρη Λινού «Συνάντηση με έναν νέο γιατρό» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Ο διακεκριμένος καθηγητής  με το νέο του βιβλίο δίνει συμβουλές στα νέα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με την Ιατρική,με στόχο  να τα βοηθήσει να λάβουν συνειδητά την απόφαση να γίνουν γιατροί.

«Σκοπός είναι έγκαιρα οι μαθητές, οι φοιτητές και γιατροί να μάθουν τι πραγματικά τους περιμένει, για να γίνουν οι καλύτεροι γιατροί» τόνισε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του ο καθηγητής Δημήτρης Λινός

Και όπως σημειώνει στην  εισαγωγή του βιβλίου του ο καθηγητής Λινός:

“Αποφάσισες να γίνεις γιατρός;

Συγχαρητήρια; 

Δεν είμαι σίγουρος. Ναι, θα έχεις τις χαρές της άμεσης θεραπείας του πόνου, ναι, θα σώζεις ζωές, ναι, θα σε ευγνωμονούν οι ασθενείς και οι οικογένειές τους, ναι, σε κάποιες φάσεις θα αισθανθείς Θεός…

Όχι, δεν θα γίνεις πλούσιος, όχι, δεν θα γίνεις καλός γονιός, όχι, δεν θα αναγνωρισθούν οι αγρυπνίες σου δίπλα στον άρρωστο, όχι, δεν θα κάνεις ποτέ καλές διακοπές. Θα νιώσεις τις δάφνες της εισόδου σου στην Ιερουσαλήμ, αλλά και την προδοσία από τους ίδιους τους ευεργετηθέντες ασθενείς σου. Ίσως και τον ψυχικό θάνατό σου, με λίγες τις πιθανότητες της ανάστασής σου.

Τουλάχιστον όμως, αφού αποφάσισες να γίνεις γιατρός, γίνε ένας πολύ καλός γιατρός. Ο καλύτερος γιατρός στον κόσμο!”

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: