ΜΕΝΟΥ
Δέσμευση ποιότητας από την Affidea

Δέσμευση ποιότητας από την Affidea

Health Newsroom

Διαβεβαιώσεις ότι η Affidea θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της υγείας παρέχει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο NextDeal και τον Λάμπρο Καραγεώργο, ο κ. Θεόδωρος Καρούτζος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Affidea Ελλάδος.

«Εγγυώμαι υπεύθυνα ότι ηAffidea θα συνεχίσει να επενδύει σταθερά και δυναμικά στην ανάπτυξη, διατηρώντας την ηγετική της θέση και ανεβάζοντας τον πήχη των υπηρεσιών της ιδιωτικής υγείας ακόμα πιο ψηλά», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Affidea Ελλάδος. Γνωστοποιεί ότι  υπάρχει συνεργασία με όλες τις  ασφαλιστικές εταιρείες και της Ελλάδος καθώς  και του εξωτερικού, με στόχευση την επέκταση της συνεργασίας με κορυφαίες ελληνικές και ξένες εταιρείες από τον χώρο της ασφάλισης. Ερωτηθείς σχετικά τονίζει ότι  « θα κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατόν για να παραμείνουμε στην πρωτοπορία των εξελίξεων, είτε αυτό σημαίνει νέες εξαγορές και επενδύσεις, είτε νέες θέσεις εργασίας, προκειμένου να προσφέρουμε υψηλής ποιοτικής στάθμης υπηρεσίες υγείας για όλους».

Περιγράψτε μας την πορεία της Affidea στην Ελλάδα και ποια είναι τα στοιχεία που τη διαφοροποιούν στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης έναντι του ανταγωνισμού.

H Affidea ξεκίνησε τη λειτουργία της ως Ευρωιατρική και τη δραστηριότητά της στην αγορά των διαγνωστικών εργαστηρίων απεικόνισης και βιοπαθολογίας, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους. Με δεκατρία χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, η ελληνική θυγατρική της Affidea έχει αποκτήσει ήδη τη δική της δυναμική και εξελίσσεται ανοδικά στο χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας. Τα κέντρα της είναι πιστοποιημένα κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 και τα βιοπαθολογικά της εργαστήρια είναι διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης κατά το ISO 15189. 

Αξιοπιστία, καινοτομία, ανθρωπιά είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν την Affidea να ξεχωρίζει και να δημιουργεί διαχρονικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες της που την επιλέγουν για τις εξετάσεις τους. Αφουγκράζεται τις ανάγκες των ασφαλισμένων, των ιδιωτών και της αγοράς, προκειμένου να εξελίσσει συνεχώς τις υπηρεσίες της, έτσι ώστε να καλύπτουν κάθε σύγχρονη ανάγκη για τη φροντίδα της υγείας. Είναι αποδεδειγμένο εξάλλου από τη διεθνή εμπειρία ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα αποτελεί τη μόνη εγγύηση για ποιοτικότερη ιατρική φροντίδα και ορθολογική χρήση διαγνωστικών εξετάσεων. 

Εξαγοράσατε τις δύο μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ, σε Περιστέρι και Aθήνα, ενισχύοντας τη θέση σας στην αγορά. Υπάρχει στους σχεδιασμούς άμεσα άλλη τέτοιου είδους κίνηση; 

Πράγματι, η εξαγορά αυτή ισχυροποιεί τη θέση της Affidea στην αγορά υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο το υφιστάμενο δίκτυό της. Παράλληλα, διευκολύνει τους ασθενείς και τους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς αποκτούν ακόμη ευκολότερη πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης και διάγνωσης που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα και διαδικασίες ασφάλειας. Με στρατηγικές κινήσεις και συνεργασίες υψηλού κύρους, κάνουμε σαφή τη δέσμευσή μας για παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλών προδιαγραφών και την αναπτυξιακή μας προοπτική. Μιλώντας για την Affidea, εγγυώμαι υπεύθυνα ότι θα συνεχίσει να επενδύει σταθερά και δυναμικά στην ανάπτυξη, διατηρώντας την ηγετική της θέση και ανεβάζοντας τον πήχυ των υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας ακόμα πιο ψηλά. 

Η ιατρική τεχνολογία έχει κάνει ευκολότερη τη ζωή των ασθενών. Ποιες είναι οι πρακτικές που υιοθετείτε στην Affidea για την ασφάλεια των ασθενών και ποιο είναι το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας στον τομέα για την επόμενη τριετία;

Με δεδομένη τη δέσμευσή μας να πρωτοπορούμε στις εξελίξεις της σύγχρονης Ιατρικής, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε τεχνολογία αιχμής, να προσελκύουμε κορυφαίο, έμψυχο ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ποιότητα, επενδύουμε στον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, στις καινοτόμες πρακτικές, με σκοπό να προσφέρουμε ακόμα πιο καινοτόμες και ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες, με γνώμονα την ασφάλεια των εξεταζόμενων. Αξίζει να αναφέρω ότι τα διαγνωστικά μας κέντρα εφαρμόζουν το πρόγραμμα Dose Excellence, χρησιμοποιώντας τη χαμηλότερη δυνατή δόση ακτινοβολίας για την παραγωγή άρτιων διαγνωστικά εικόνων και περιλαμβάνονται στη λίστα των καλύτερων της Ευρώπης από πλευράς ακτινοπροστασίας. Σε διεθνές επίπεδο εφαρμόζουμε το πρωτοποριακό MR Excellence Programme κατά τη διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας για βέλτιστα αποτελέσματα αναφορικά με το χρόνο εξέτασης και την ποιότητα της εικόνας. Η ανώδυνη αιμοληψία είναι μια ακόμη μέθοδος που κατ’ αποκλειστικότητα έχουμε υιοθετήσει. Όλα τα παραπάνω αποτελούν δεσμεύσεις ποιότητας για την Affidea. Και αυτή η προσπάθεια επιβραβεύεται και από τον κόσμο που μας εμπιστεύεται, αλλά και από το περιβάλλον που γνωρίζει τι σημαίνουν αυτά. 

Επιπλέον διαθέτετε ένα σύγχρονο σύστημα τηλεϊατρικής. Οι ασφαλισμένοι πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα και σε ποιες υπηρεσίες έχουν πρόσβαση;

Έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας να είναι εφάμιλλες της υψηλότερης παγκοσμίως ποιότητας, έχουμε προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που διαθέτουμε το πλέον σύγχρονο σύστημα τηλεϊατρικής στην Ελλάδα, διευκολύνοντας την παροχή ιατρικών υπηρεσιών ακόμα και σε περιπτώσεις όπου παρεμβάλλεται απόσταση μεταξύ ασθενούς, ιατρού και άλλων εξειδικευμένων πληροφοριών και γνώσεων. Επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στην έγκυρη διάγνωση και στην καλύτερη περίθαλψη από τους κορυφαίους στο είδος τους ιατρούς, γεγονός που αποτελεί προστιθέμενη αξία για τον εξεταζόμενο. Αναβαθμίζονται έτσι οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και η δυνατότητα παροχής εξειδικευμένων ιατρικών συμβουλών από ειδικούς ακόμη και του εξωτερικού, που διαφορετικά δεν θα ήταν προσιτοί.

Από το 2017 συνεργάζεσθε με την ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική. Πρακτικά για τον ασφαλισμένο της Εθνικής Ασφαλιστικής τι σημαίνει αυτή η συνεργασία; Έχετε συνάψει ανάλογες συνεργασίες και με άλλες ασφαλιστικές εταιρείες;

Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια στροφή προς την ιδιωτική ασφάλιση, τόσο για την κάλυψη της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Οι βασικοί παράγοντες που παίζουν τον κυριότερο ρόλο στην επιλογή του ασφαλιστήριου προγράμματος είναι η σχέση παροχών που προσφέρει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε συνάρτηση με το κόστος. Οι πελάτες, λοιπόν, ζητούν προϊόντα υγείας υψηλών προδιαγραφών σε ανταγωνιστικές τιμές. Με οδηγό τις ανάγκες των ασφαλισμένων, η Affidea προσφέρει σειρά καινοτόμων προϊόντων υγείας, παρέχοντας πάντα υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές. Στόχος μας είναι οι ασφαλισμένοι της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά και όλων των ασφαλιστικών εταιρειών να αισθάνονται πάντα τη σιγουριά και την ποιοτική κάλυψη που μπορεί να προσφέρει o μεγαλύτερος φορέας παροχής Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης στην Ευρώπη, όπως είναι η Affidea. 

Στην αδιαμφισβήτητη παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας που προσφέρουμε στον εξεταζόμενο, για τις οποίες μάλιστα τα διαγνωστικά εργαστήρια της Affidea ήδη προσμετρούν σημαντικές διεθνείς αναγνωρίσεις, πιστεύω ακράδαντα ότι η ανθρωποκεντρική προσέγγιση αποτελεί εχέγγυο για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Affidea. Ο Όμιλος βασίζεται όχι μόνον στην τεχνολογία αιχμής και στην καινοτομία, αλλά και στη συνέπεια και την υπευθυνότητα, στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με διάρκεια στο χρόνο, στην άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των ασθενών και των συνεργατών μας. Το γεγονός ότι τα διαγνωστικά μας κέντρα διαθέτουν ένα ειδικό τμήμα υποδοχής και εξυπηρέτησης αποκλειστικά για τους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών εταιρειών έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ταχύτερη και αρτιότερη εξυπηρέτηση. Και με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνουμε καθημερινά ότι οι ασφαλισμένοι που κάνουν χρήση των υπηρεσιών μας είναι απόλυτα ικανοποιημένοι, τόσο από την εξυπηρέτηση όσο και από το προσωπικό και τις υπηρεσίες μας σύμφωνα με τα μετρήσιμα αποτελέσματα που προκύπτουν από την έρευνα που διεξάγουμε πανελλαδικά.

Η συνεργασία μας με τις ασφαλιστικές εταιρείες έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Συνεργαζόμαστε με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και της Ελλάδος και του εξωτερικού, καθώς πολλοί Έλληνες, αλλά και ξένοι που έρχονται στην Ελλάδα ή μένουν και δουλεύουν στη χώρα μας, είναι ασφαλισμένοι σε εταιρείες του εξωτερικού. Στόχος μας είναι η επέκταση της συνεργασίας με κορυφαίες ελληνικές και ξένες εταιρείες από το χώρο της ασφάλισης. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουμε δημιουργήσει καινοτόμα και οικονομικά ασφαλιστικά προϊόντα αποκλειστικής κάλυψης, ώστε ολοένα και περισσότεροι ασφαλισμένοι να έχουν πρόσβαση στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του Ομίλου. 

Γενικότερα πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των δαπανών υγείας είναι «ιδιωτικές» και μάλιστα εκτός οποιουδήποτε συστήματος ασφάλισης (ιδιωτικής ή κοινωνικής, επαγγελματικής κ.λπ.), κατευθείαν από την τσέπη του ασθενούς;

Σε καμία περίπτωση δεν ανταγωνιζόμαστε τον δημόσιο τομέα υγείας. Θα έλεγα ότι συμπορευόμαστε. Αδιαμφισβήτητα ένας κεντρικός, στρατηγικός σχεδιασμός θα μπορούσε να αποφέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο στην οικονομία όσο και στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη πρόσβασης στο σύστημα υγείας. Εδώ και 13 χρόνια, ο Όμιλος έχει ως βασικό του στόχο οι άνθρωποι που τον εμπιστεύονται, να αισθάνονται την απαραίτητη σιγουριά, όσο απρόβλεπτο κι αν είναι το περιβάλλον γύρω τους. Είναι γνωστό πως η οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, έχει φέρει αλλαγές στις προτεραιότητες, στις συνήθειες και στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου ως προς την κάλυψη των αναγκών του για πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και νοσηλεία. 

Εξαγορές και συγχωνεύσεις στον κλάδο υπηρεσιών υγείας. Η Affidea συμμετέχει σε αυτό το «παιχνίδι;»

Η Affidea σήμερα είναι ο κορυφαίος πάροχος Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης στην Ευρώπη, με παρουσία και δραστηριότητα σε 16 χώρες και 245 ιδιόκτητες ιατρικές μονάδες. Μέσω λοιπόν ενός τόσο διευρυμένου και άρτια οργανωμένου δικτύου, ο Όμιλος είναι σε θέση να παράσχει την καλύτερη εξυπηρέτηση, αλλά και ποιοτικότερη Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Και θα κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατόν για να παραμείνουμε στην πρωτοπορία των εξελίξεων, είτε αυτό σημαίνει νέες εξαγορές και επενδύσεις είτε νέες θέσεις εργασίας, προκειμένου να προσφέρουμε υψηλής ποιοτικής στάθμης υπηρεσίες υγείας για όλους. Ο χώρος πλέον, όπως σε όλους τους κλάδους, συγκεντρώνεται. Εκτιμώ ότι θα υπάρξει περαιτέρω συγκέντρωση στον ιδιωτικό τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας, με την Affidea να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ποιος είναι ο  Θεόδωρος Καρούτζος

Ο Θεόδωρος Καρούτζος γεννήθηκε πριν 45 χρόνια στην Καλαμάτα και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου MBA με ειδίκευση στο Healthmanagement. Στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας εισήλθε το 1998 και πολύ γρήγορα ανήλθε σε στελεχιακές θέσεις ευθύνης σε μεγάλες εταιρείες του χώρου. Το 2006 ξεκίνησε ως Γενικός Διευθυντής της Affidea στην Ελλάδα και από τον Μάρτιο του 2012 ανέλαβε ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της. 

Μέλος της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (Ε.Α.Σ.Ε.), ο Θεόδωρος Καρούτζος είναι ένα στέλεχος με διεθνή πολυετή καριέρα, ένας άνθρωπος που με την πολύτιμη εμπειρία και το όραμά του βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε όλα τα στάδια εξέλιξης του Ομίλου. Ως CEO της θυγατρικής ενός ισχυρού επιχειρηματικού πολυεθνικού ομίλου, εστιάζει με όλες του τις δυνάμεις στη διασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που προσφέρει η Affidea στους πελάτες της, τόσο στις υφιστάμενες όσο και σε νέες αγορές, καθώς και ότι η Affidea θα εξακολουθήσει να καινοτομεί και να εδραιώνει τον ρόλο της, ως πάροχος φροντίδας υγείας απαράμιλλης ποιότητας.

Ο Θεόδωρος Καρούτζος έχει συνδέσει το όνομά του με τη δυναμική και ανοδική εξέλιξη της Affidea σε συνδυασμό με την υλοποίηση ενός πολυδιάστατου προγράμματος κοινωνικής προσφοράς με βασική αρχή τον σεβασμό στον άνθρωπο. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, ο Όμιλος στην Ελλάδα έχει διαγράψει μια αξιοσημείωτη αναπτυξιακή και σταθερά ανοδική πορεία με περαιτέρω επέκταση του δικτύου διαγνωστικών κέντρων της και αύξηση νέων θέσεων εργασίας. Η επιχειρηματική αριστεία, η καινοτομία, η προσφορά στην κοινωνία και οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Affidea με εκείνον στο τιμόνι, ξεχώρισαν και φέτος στα Healthcare Business Awards 2018 και τιμήθηκαν με το Χρυσό Βραβείο για την Ανάπτυξη και την Επενδυτική δραστηριότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: