ΜΕΝΟΥ
Τριχόπτωση τέλος: Η επιστήμη σταματά τις απώλειες

Τριχόπτωση τέλος: Η επιστήμη σταματά τις απώλειες

Health Newsroom

Οι επιστημονικές ανακαλύψεις που υπόσχονται να βάλουν φρένο στην τριχόπτωση

Η επιστημονική πρόοδος είναι εμφανής και εντυπωσιακή σχεδόν σε όλους τους ιατρικούς και παραϊατρικούς τομείς. Αδικημένοι μοιάζουν μόνο όσοι περιμένουν μια αποτελεσματική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης. Ενδεχομένως, το πρόβλημα να μη φαντάζει τόσο σοβαρό –ειδικά αν συγκριθεί με ασθένειες και επικίνδυνες για την υγεία καταστάσεις– αλλά απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ειδικά, αν συνυπολογίσουμε ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους άντρες, αλλά και πολυάριθμες γυναίκες. Σύμφωνα με την Αμερικανική οργάνωση για την τριχόπτωση (AHLA), το 40% των περιστατικών αφορά γυναίκες, οι οποίες αντιμετωπίζουν συν τοις άλλοις και το κοινωνικό στίγμα. 

ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑ

Πριν μερικούς μήνες, μια ομάδα Κορεατών επιστημόνων αποκάλυψε μια νέα φόρμουλα που επιτρέπει όχι μόνο την ανακοπή της τριχόπτωσης, αλλά την αναγέννηση των ανενεργών τριχοθυλακίων. Η φόρμουλα PTD-DBM διοχετεύεται σε υγρή μορφή και μπλοκάρει την ένωση δυο πρωτεϊνών που εμποδίζουν τη φυσική αναγέννηση των θυλάκων και των κατεστραμμένων ιστών του δέρματος.

Σε πρώτη φάση, οι δοκιμές του PTD-DMB έγιναν με απόλυτη επιτυχία σε ποντίκια, και ήδη έχουν αρχίσει σε άλλα ζώα προκειμένου να καθοριστεί η τοξικότητα του σκευάσματος. Εφόσον και ο νέος κύκλος δοκιμών είναι επιτυχής, θα δοκιμαστεί και σε ανθρώπους. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Yonsei στη Σεούλ αισιοδοξούν ότι εφόσον παρατηρηθεί αναγέννηση των τριχοθυλακίων και στους ανθρώπους, θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για τη δημιουργία ενός φαρμάκου που θα υπόσχεται μαλλιά για πάντα σε όλους!

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Investigative Dermatology. 

Διαβάστε περισσότερα στο ενδιαφέρον blog της Generali που φέρει τον τίτλο pencilonthemoon.gr (δείτε εδώ)!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: