ΜΕΝΟΥ
Δωρεά Holter ρυθμού στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Δωρεά Holter ρυθμού στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Health Newsroom

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του υπάρχει διαρκώς η μέριμνα αναζήτησης πόρων για κάλυψη εξόδων εξωνοσοκομειακών εξετάσεων, μεταφορικών, διαμονής και διατροφής για τα καρδιοπαθή παιδιά και τις οικογένειές τους, αλλά και υλικοτεχνικού εξοπλισμού του ΕΚΑΣΚΑΠ, γεγονός που είχε, προσφάτως, ως αποτέλεσμα την απόκτηση ενός σύγχρονου Holter ρυθμού, αξίας 7.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα Τρικάναλο Holter Ρυθμού H3+7ήμερης καταγραφής με δύο καταγραφικά, του οίκου Mortara Instrument, το ελαφρύτερο και μικρότερο Holter ρυθμού με οθόνη υγρών κρυστάλλων της παγκόσμιας αγοράς, με συνεχή ψηφιακή καταγραφή τριών καναλιών, με απευθείας σύνδεση μέσω USB με Η/Υ για τη μεταφορά της καταγραφής, με αυτόματη ανίχνευση βηματοδότη υψηλής ανάλυσης, με πλήκτρο για καταγραφή event από τον ασθενή και με δυνατότητα σύνδεσης με σταθμό DICOM. Το συγκεκριμένο είδος αποτυπώθηκε στη λίστα απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που δόθηκε από το Συντονιστή του Κέντρου, ύστερα από έγγραφο αίτημά του Συλλόγου Γονέων. Τα δε αναλώσιμά του είναι μόνο οι κοινές μπαταρίες, τις οποίες το Νοσοκομείο μπορεί να τις προμηθεύεται από την ελεύθερη αγορά.

Η παράδοση του Holter έγινε σε μία σεμνή τελετή, όπου παραβρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου: Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου-Κοκολάκη (πρόεδρος), Μιχαήλ Αλεβίζος (γραμματέας), Δημήτριος Ράπτης (μέλος) και Κων/να Λαλιώτου (μέλος), ενώ εκ μέρους του ΕΚΑΣΚΑΠ παρέστη ο Συντονιστής του Ευάγγελος Καρανάσιος και η Προϊσταμένη του Αιμοδυναμικού τμήματος Ελένη Κοτσάνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: