ΜΕΝΟΥ
Τέλος οι διημερεύσεις των φαρμακείων σε όλη την Ελλάδα από 4 Μαΐου

Τέλος οι διημερεύσεις των φαρμακείων σε όλη την Ελλάδα από 4 Μαΐου

Health Newsroom

Tέλος στις διημερεύσεις των φαρμακείων (8π.μ.-8μ.μ.) από την Τετάρτη 4 Μαϊου βάζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διαμαρτυρόμενος για την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο θέμα του ωραρίου. Η απόφαση επικυρώθηκε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου, στην οποία συμμετείχαν 180 αντιπροσώποι και προέδροι των Συλλόγων όλης της χώρας. Διευκρινίζεται ότι η απόφαση δεν αφορά τις διανυκτερεύσεις. Η ανακοίνωση που εξέδωσε συγκεκριμένα αναφέρει:

«Καλούνται οι φαρμακευτικοί Σύλλογοι στους οποίους επικρατεί το χαώδες ωράριο, να άρουν τις διημερεύσεις από 4.5.2016. Οι διανυκτερεύσεις εξακολουθούν να ισχύουν. Η απόφαση «εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του φαρμακευτικού κλάδου να οριστεί εκ μέρους της πολιτείας συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, πέραν του οποίου θα ορίζονται καθημερινά οι εφημερίες.
Στον κλάδο επικρατεί χάος, απορρύθμιση της αγοράς και κατάρρευση των εφημεριών, ως αποτέλεσμα της απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακειών.»`

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας στην Βουλή σε Ερώτηση της βουλευτού Εύης Χριστοφιλοπούλου. παραδέχθηκε ότι το διευρυμένο ωράριο δεν βοήθησε τους πολίτες αλλά και τους ίδιους τους φαρμακοποιούς, σημειώνοντας, ότι Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε για τον λόγο αυτό, ετοιμάζεται να αναθεωρήσει την σχετική νομοθεσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: