ΜΕΝΟΥ
Σε χώρα γερόντων μετατρέπεται η Ελλάδα! Απαραίτητος ο αλφαβητισμός υγείας των ηλικιωμένων

Σε χώρα γερόντων μετατρέπεται η Ελλάδα! Απαραίτητος ο αλφαβητισμός υγείας των ηλικιωμένων

Health Newsroom

Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα «IROHLA», που έχει στόχο τη βελτίωση του αλφαβητισμού υγείας των ηλικιωμένων μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης, 24/11/2015 το Ινστιτούτο Prolepsis.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά με επιτυχία στη χώρα μας, η οποία, όπως επισημάνθηκε στην ημερίδα από την Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Γεροντολογικής & Γηριατρικής Εταιρείας κα Παναγιώτα Σουρτζή, μετατρέπεται σε χώρα γερόντων, καθώς ο πληθυσμός δεν ανανεώνεται όσο θα έπρεπε. Μάλιστα το προσδόκιμο όριο ζωής περιορίζεται στα 75 χρόνια.

Τη σημασία της πρόληψης για την υγεία μας ανέδειξε η κα Ντίνα Ζώτα, ειδικός προαγωγής υγείας και επικεφαλής Εθνικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Prolepsis, η οποία τόνισε οτι, ιδιαίτερα στη χώρα μας υπάρχει μεγάλος αναλφαβητισμός ακόμη και σε ηλικιωμένους με υψηλή μόρφωση.

Με τη σειρά της η κα Πάνια Καρνάκη ανέφερε ότι χαμηλός αλφαβητισμός υγείας εντοπίζεται στο περίπου 50% των πολιτών της Ε.Ε και στη χώρα μας ειδικώς, στο περίπου 30%.

Είναι σημαντική η λεπτομέρεια ότι ένας στους πέντε Έλληνες, όπως ανεδείχθη στην ημερίδα, είναι πλέον άνω των 65 ετών.

Η κα Χριστίνα Καστορίνη, Διαιτολόγος μίλησε για τη σημασία της σωστής και υγιεινής διατροφής στην τρίτη ηλικία, ενώ την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Prolepsis στο Μαρούσι, συντόνισε η κα Αναστασία Πανταζοπούλου-Φωτεινέα, Ιατρός Δημόσιας Υγείας και Σύμβουλος του Ινστιτούτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: