ΜΕΝΟΥ
Πως θα πάρετε πίσω τα λεφτά σας από τον ΕΟΠΥΥ

Πως θα πάρετε πίσω τα λεφτά σας από τον ΕΟΠΥΥ

Health Newsroom

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κατάθεση προκειμένου οι ασφαλισμένοι να πάρουν τα χρήματα που διέθεσαν για φάρμακα είναι τα εξής:

 

  •    Πρωτότυπη συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΕΟΠΥΥ), καθώς και συνταγές σε συνταγολόγια παλαιού τύπου των εντασσόμενων φορέων ΕΤΑΑ, ΤΑΠ –ΕΤΕ, ΤΑΠ –ΕΤΒΑ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.

 

  •    Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.

 

  •    Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.

 

  •    Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται).

Θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή αναφοράς του σκευάσματος μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από το θεράποντα ιατρό επί της συνταγής.

 

Το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου ή σε περιπτώσεις διαφορετικής διαδικασίας απόδοσης δαπάνης από αυτήν της κατάθεσης σε λογαριασμό τραπέζης οι υπηρεσίες συνεχίζουν να αποδίδουν δαπάνες με τις υφιστάμενες διαδικασίες τους.

 

Την ίδια ώρα προς λήξη των κινητοποιήσεών τους φαίνεται ότι βαδίζουν οι φαρμακοποιοί μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και τη διαβεβαίωση ότι θα εξοφληθούν – έως το τέλος του έτους – οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς. Το θέμα θα  τεθεί επί τάπητος στην αυριανή συνεδρίαση των διοικητικών  συμβουλίων των φαρμακευτικών  συλλόγων τους  όπου θα εκτιμηθούν τα νέα δεδομένα μετά την  συνάντηση με τον υπουργό Υγείας.

Τα κλαδικά αιτήματα των φαρμακευτικών συλλόγων, συμφωνήθηκε ότι θα συζητηθούν εντός του πρώτου δεκαημέρου του νέου έτους, «σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της υφιστάμενης νομοθεσίας» , όπως είπε ο υπουργός Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: