ΜΕΝΟΥ
Και στην ελληνική αγορά τα φάρμακα της GlaxoSmithKline

Και στην ελληνική αγορά τα φάρμακα της GlaxoSmithKline

Health Newsroom

Και στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν τα φάρμακα, για τα οποία καλείται με απόφαση των αμερικανικών δικαστικών αρχών η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxosmithKline να πληρώσει το πρόστιμο των 3 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για τα σκευάσματα Wellbutrin (αντικαταθλιπτικό), Zofron (αντιεμετικό), Paxil (επίσης αντικαταθλιπτικό, που στην Ευρώπη είναι υπό την ονομοσία Seroxat), Advair(για το άσθμα με την ευρωπαιϊκή ονομασία Seretide) και το Lamictal (αντιεπιληπτικό).

Όσον αφορά στο Avandia σταμάτησε η κυκλοφορία του στα ελληνικά φαρμακεία το 2010 καθώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανέστειλε την κυκλοφορία του σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ενώ στην Αμερική η χορήγηση του φαρμάκου ήταν υπό συγκεκριμένους όρους σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Οργανισμό Φαρμάκων.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τη φαρμακοβιομηχανία αφορούν, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Υγείας  στην «παράνομη προώθηση ορισμένων φαρμάκων, για μη αποκάλυψη ορισμένων δεδομένων που συνδέονται με την ασφάλεια των φαρμάκων και για ψευδείς δηλώσεις ως προς την τιμή τους».

Η εταιρεία από την πλευρά της παραδέχθηκε την ενοχή της για την παράνομη προώθηση  φαρμάκων , για τη δημοσίευση ψευδών στοιχείων για τις τιμές τους και την αποτελεσματικότητά τους και την παράλειψη δημοσίευσης στοιχείων που δείχνουν την αναποτελεσματικότητά τους. Επίσης, παραδέχθηκε τη δωροδοκία γιατρών με ακριβά δώρα, όπως διακοπές σε εξωτικούς προοροσμούς, προκειμένου να συνταγογραφούν τα φάρμακα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: