ΜΕΝΟΥ
Αποχώρηση των τραπεζικών από το ΕΟΠΥΥ

Αποχώρηση των τραπεζικών από το ΕΟΠΥΥ

Health Newsroom

Σε ανοιχτό διάλογο κάλεσε  τους εκπροσώπους των κομμάτων ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών  προκειμένου να τοποθετηθούν στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο χώρο της υγείας.

Ο ΙΣΑ εν όψει εκλογών της 17ης Ιουνίου, καλεί όλα τα κόμματα που διεκδικούν την είσοδό τους στην Ελληνική Βουλή  να πάρουν συγκεκριμένη και ξεκάθαρη θέση πάνω σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα και μη επιδεχόμενα αναβολής επείγοντα προβλήματα, που ταλανίζουν τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Το μοναδικό  που απέμεινε πλέον στον Ελληνικό Λαό είναι η Υγεία του, για να μπορέσει να ανέβει το Γολγοθά που του επιφύλαξε η διαχρονική ανικανότητα των Κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η κοινωνική υπόθεση της Υγείας υπερβαίνει κατά πολύ ιδεολογίες και κόμματα και αποτελεί Εθνική Υπόθεση, που δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εργαλείο κομματικής εκμετάλλευσης και συνθηματολόγησης, όπως από πολλές πλευρές συνέβη μέχρι σήμερα.

Ακόμη αναφέρθηκε στην απόφαση του υπηρεσιακού Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αντώνιου Ρουπακιώτη σχετικά με την ένταξη των Τ.Α.Π.-Ε.Τ.Β.Α., Τ.Α.Π.-Ε.Τ.Ε. και Τ.Α.Π.Τ.Π.Γ.Α.Ε. του κλάδου Υγείας του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Σύμφωνα με αυτήν, αναστέλλεται η ένταξή τους στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έως 31/12/2012 καθώς έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες απ’ τον νόμο διαδικασίες για την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης βιωσιμότητας και την μετατροπή τους σε αυτοτελές νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.

Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως την αρχή του τέλους για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καθώς εκτιμά ότι πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλα ταμεία. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στήθηκε πρόχειρα χωρίς χρηματοοικονομική μελέτη και τώρα που καταρρέει απειλεί να συμπαρασύρει όλο το σύστημα της Δημόσιας Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: